Wyświetl pojedynczy post
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2018, 17:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zaczne od tego że najlatwiej się pastwic nad Zarządem. Pal licho że 99% z nas nigdy nie zarządzało i nie będzie zarządzać podobną spółka.
Podczas odbudowy klubu Junco rok temu poszedł po bandzie. Wymarzyla mu się droga na skróty do szybkiego sukcesu, podobnie jak Cupialowi i kilku innym osobą w branży piłkarskiej.
Zarząd w to uwierzył, no bo jeśli komuś mieli zaufać to właśnie Junco. I tak naprawdę byliśmy tylko o krok od osiagniecia celu. 4 miejsce dalo by 1.5 mln zlotych więcej, pewnie bonus od Lvbet i fajna przygodę na jesień. Nie udało się, więc niestety projekt poległ, dalsza kontynuacja nie bilansuje się w budżecie. Oczywiście wszystkiemu jest winny zarzad, ale patrząc jakie wtopy zaliczaly poprzednie... to jest małe piwo. Kto podpisal umowę z ufa? Kto dal się naciągnąć Madziaze? Kto wydawal miliony na Jovanicia, Jovanovicia, Varge i wielu innych.
Nie przypominam sobie AŻ takiej fali hejtu na zarząd w przeszłości, może poza drugim podejsciem Bednarza.
A mieliśmy już zarzady w całości złożone z ludzi TF. Ludzi którzy nawet się w klubie nie pokazywali.

I ja koniec powiem tak... Czytalem na forum przez kilka lat texty że należy dac szanse młodzieży, kosztem trochę gorszych wyników... teraz uslyszeliscie to wprost z ust Głowy. Pora się zderzyc z tą rzeczywistością.

Chyba mam DéjĂ vu ja to czytam, więc sobie uporządkujmy.

1. Zarząd Wisły, czyli ludzie TS "uwierzyli", że w piłce nożnej istnieje droga na skróty.
2. Przeinwestowanie i atakowanie za wszelką cenę pucharów, mimo że ich brak rozwali budżet.
3. Budżet się nie bilansuje.

Analogia do 2011 roku jak znalazł.

Teraz otrzeźwieli i okazuje się, że awans do pierwszej 8 będzie uznany za sukces [czyli coś, co większość kibiców wie od dawna].

PS. Poprzednie zarządy nie miały nic do powiedzenia w kwestii prowadzenia klubu, a były jedynie figurantami na liście płac, bo był telefon z Myślenic z odpowiednimi wytycznymi, co ma się zrobić i się to robiło. Jak więc im mogło się dostawać? Bez zgody Cupiała Wisła nie mogła zawrzeć żadnej umowy sponsorskiej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując