Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2018, 14:49
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Ale nie musisz mnie atakowac. Zeby nie doceniac oczwistych zaslug TSu w utrzymaniu Wisly na jako takim poziom, trzeba byc skonczonym idiota.

Ale minely dwa lata i gadanie dalej o przejeciu jest dla mnie nie na miejscu. A pewne decyzje (danie niekontrolowanej wolnosci Junco, zwolnienie Ramireza, brak wczesniejszych rozmow z zawodnikami o przedluzeniu kontraktu) plus dziwne akcje (konferencja o inwestorze w styczniu, kompromitujace wywiady Sarapaty) powoduja, ze zastanawiam sie czy z tymi ludzmi u steru jest mozliwe rzeczywiste wyjscie z klopotow i budowanie klubu krok po kroku, o ktorym piszesz wczesniej. Zwalnianie trenera, ktory robi wynik, tkroy jest od niego oczekiwany i zatrudnianie Carillo plus tworzenie 30-osobowej kadry nie jest budowaniem klubu krok po kroku.

Tyle.
Nie atakuję Cię, przypominam tylko sytuację. Druga sprawa że nie ma dla nich żadnej alternatywy. Nikt nie chce tu zainwestować, o wykupie od TS nie wspominając.

A że popełniają błędy - pełna zgoda. Wiele ich akcji i pomysłów mi się nie podoba. Ale paradoksalnie zatrudnienie Stolarczyka nie jest jednym z nich, w odróżnieniu od Carillo. Na Stolarczyka nas po prostu stać - nie chodzi tu tylko o samą pensję, ale Carillo to trener z konkretną wizją futbolu, do której trzeba sprowadzić odpowiednich zawodników, chce własnych ludzi w sztabie - to kosztuje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując