Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2018, 17:18
Wydaje mi się, że obie wizje Wisły mają swoje racje bytu: Wisła profesjonalna i Wisła wiślacka (niezależnie od tego, w której lidze ma grać). Każda z tych wizji ma swoje plusy i minusy. Myślę, że idealnie byłoby znaleźć złoty środek. Zachować tożsamość i zatrudniając jak najlepszych, walczyć o jak najwyższe cele.

Problem polega na tym, że nie bardzo mamy teraz możliwość dążyć do maksymalnej profesjonalizacji. Nie stać nas na trenerów, menedżerów i piłkarzy najwyższej klasy. Do tego, jak głoszą plotki, mamy obawy co do lojalności i rzetelności dotychczasowych pracowników. Korzystając z tego, że Wisła w ciągu ostatnich 20 lat przyciągała najlepszych piłkarzy i trenerów w Polsce, którzy związali się emocjonalnie z tym klubem, liczymy, że doświadczenie, obycie i profesjonalizm tych ludzi będzie miał przełożenie w pracy szkoleniowej i menedżerskiej z pożytkiem dla klubu.

Innymi słowy, Wisła nie będzie teraz wiślacka dla samej wiślackości, ale dlatego, że ta wiślackość ma czemuś służyć. Lepszym wynikom w trudnych warunkach.

Czy to się sprawdzi, okaże się.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując