wolfy napisał(a):

Stolarczyk to nie jest pani Halina. Nie ma doświadczenia ale Ty przedstawiasz go jako kompletne zero, a gówno wiesz o tym jakim jest trenerem. Wiesz ile Nawałka zaliczył wtop trenerskich po drodze? Wiesz jak internetowe zera jechały po Bartoszku? Nie? To wpisz sobie "Bartoszek trafił na wysypisko". Stolarczyk ma licencję UEFA Pro, był przez lata zawodowym pilkarzem - wie o piłce więcej niż Ty i ja.
Czas pokaże czy się sprawdzi. Cele będzie miał postawione raczej proste. Nie masz na jego zatrudnienie wpływu i mieć nie powinieneś. Chcesz decydować to wykup Wisłę, tylko nie pieniędzmi z Monopoly jak Stechert i Meresiński...
|
A skąd Ty wiesz ze Pani Halina nie ma doświadczenia? Czemu ją dyskredytujesz przed pierwszym treningiem? O Pani Halinie nie ma złych głosów ze spozywczaka w ktorym pracowała, w przeciwieństwie do głosów które dochodzą ze Szczecina.
Wiem ile Nawałka zaliczył wtop, tak samo wiem ile wtop zaliczył Kafaraski, Ulatowski, Rumak czy Boniek, ale czy którys z wymienionych był dyrektorem sporotywm jak Stolarczyk ? NIE.
Wiec prosze o przykłąd adekwatny, a nie z dupy....
czas pokaze czy sie sprawdzi--> no oczywiscie, niemniej jednak wg. mnie wiecej jest przesłanek ku temu ze sie nie sprawdzi niz sprawdzi, no ale czas pokaże czy stanie sie nowym Nawałką czy też conajmniej Bartoszkiem.
Tak samo jak czas pokazał ze Patryk Małecki nie bedzie kozackim napastnikiem co przez 2 lata bodajżę starałeś sie wmówić....
przekrzykiwanie sie nic nam nie da, kazdy bedzie swoje racje przeforsować. Spotkamy się w grudniu, i wtedy ocenimy kto lepiej oceniał sytuacje
E: by nie pisac kolejnego posta.
To ze ktoś pracuje jako dyr.sportowy nie oznacza ze bedzie chociaz dobrym trenerem. Przykład Romek Jozak. I to ze ktoś przez ostatnio 8 lat pracował jako dyrektor sportowy (pomijam ocene jego pracy) a nie jako trener, dla mnie ma znaczenie. Dla Ciebie nie. Adam Nawałka, skoro go wyciagnelismy do tablicy, miał swietna opinie, z praktycznie kazdego miejsca w ktorym pracował. Jak jest z MS - inaczej. Dla Ciebie to nie ma znaczenie, dla mnie ma, ale opinie jak dupe, kazdy ma swoja.
I tak jak napisałeś :
Stolar to zasluzony pilkarz dla Wisły, ma papiery trenerskie, krótko pracował w zawodzie (Tak jak Boniek np. co nie?, ciekawe czemu Boniek nie jest trenerem...hmm...bo sie nie nadaje?) i do wczoraj ds. Pogoni.
Czy to są wymogi dot. trenera? ....a, do teraz w takim razie miałem całkowicie inny klucz poszukiwań.
p.s. czyli prawie kazdy pilkarz ktory grał w Wisle z lat 2002-2008 i ukonczył kurs trenerski, nawet na AWF, to dobry kandydat dla trenera Naszego klubu? No ok, to zmienia moj punkt widzenia.
p.s. 2 - A dlaczego jak przychodził Kiko to od razu zmieszałeś go z błotem nie mając takiej postawy jak teraz? Przeciez miał papiery, i nawet jakies wyniki, wiec o niebo lepiej niż na ten moment MS? Czemu nagle przy MS masz taka narracje, a przy Kiko inna? Nazywałeś go wuefista, a jak teraz nazwiesz MS

(Zapewne trener na dorobku..)