janekx89:
"Manuel Junco z Wisły zapowiada, że chcą pięciu z pierwszej ligi. Tylko że z pięciu, z którymi rozmawiał, trzech a może nawet czterech ma już inne kluby, więc coś poszło nie tak. Ściągnęli Mateusza Lisa by udobruchać kibiców, co mnie dziwi, bo to nie jest jakiś wybitny bramkarz. Jest w dobrym wieku, więc się może rozwinąć, ale nie ma wielkiego talentu. Niepotrzebnie to ogłaszali â lepiej być cicho i robić swoje. Sami podbili sobie cenę i ewentualne oczekiwania.
Miałem tego nie mówić, ale powiem o czymś, co pokazuje, jak działają niektóre polskie kluby. W jednym z ostatnich felietonów napisałem jedenastkę zawodników pierwszej ligi, których widziałbym w Ekstraklasie. Generalnie mocno śledzę te rozgrywki â oglądam mecze, skróty, przeglądam nocami InStata. Wymieniłem piłkarzy, którzy mogliby trafić do Ekstraklasy. Po tym tekście przez następne dwa dni do jednego z tych zawodników, raczej powszechnie nieznanego, odezwały się trzy kluby Ekstraklasy. Może to przypadek, ale ja z reguły nie wierzę w przypadki. Do drugiego z piłkarzy w takim samym okresie zadzwoniły dwa kluby. A wcześniej nie mieli oni żadnych sygnałów, znikąd! Jak to świadczy o polskich klubach, że wierzą jakiemuś Jankowi z Twittera? Wcześniej ich nie znali, czy może, oby tak było â nie mieli przekonania?"
http://weszlo.com/2018/06/13/janekx89-ogole-jestes/