Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2018, 21:25
Garret napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się co zarząd miał zrobić w przypadku Carillo? Chłop sam chciał odejść i odszedł. Jakie wyjście mieli Sarapata z Dukatem? Trzymać go na siłę (nawet nie wiadomo, czy kontrakt na to pozwalał, na co zwrócił uwagę czaro)? Atmosfera w klubie i w szatni byłaby wtedy doprawdy zabójcza.

Fajnie się yebie decyzyjnych na prawo i lewo, kiedy się nie zna szczegółów. Łatwo się mówi, że Carillo powinien sobie móc dobierać współpracowników nie wiedząc chociażby ile kosztowaliby następcy zwolnionych asystentów. Nikt nie wie też, czy przed podpisaniem kontraktu rola Sobola nie była jasno i konkretnie wyjaśniona. Może Carillo po prostu chciał wymusić zmianę pewnych ustaleń.

Umówmy się - trener to wciąż tylko pracownik i zarząd w pewnym momencie ma prawo powiedzieć stop, a pracownik ma prawo być z tego powodu niezadowolonym i się zwolnić. Tak to działa w każdej firmie, tak też wydarzyło się w Wiśle.

Byłem zdecydowanym zwolennikiem Hiszpana i generalnie jestem zawiedziony, że jego praca tutaj tak szybko się skończyła, ale bądźmy rozsądni - to nie jest sytuacja zero jedynkowa, w której tylko jedna strona jest winna. Nie da się stworzyć fajnie funkcjonującego zespołu, kiedy nie ma w nim miejsca na żadne kompromisy - taka dyktatura może przynieść korzyść tylko na krótką metę.

Wiele można mówić o zarządzie, ale Carillo dostał zaufanie, którego nie widzieliśmy przy R22 od dawna. Skończyło się porażką, bo czasami życie po prostu weryfikuje pewne kwestie i relacje. Nie kupowanie z tego powodu karnetu/biletu/obrażanie się na Wisłę jest DNEM DNA.
O właśnie. Organizowanie trenerowi warunków do pracy to tylko element współpracy zarządu, trenera i dyrektora sportowego. Współpracy, która powinna być oparta na wzajemnym szacunku. Także wobec dotychczasowych pracowników i piłkarzy.

Rozumiem, że takie wpisy znajdę na onecie albo fb, ale żeby pisać na forum, trzeba być trochę zaangażowanym. Większość krytyki pod adresem zarządu jest bezmyślna, część to zwyczajne kalumnie. Ręce opadają.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując