Wyświetl pojedynczy post
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2018, 15:34
Zarówno zarząd, dyrektor sportowy jak i trener powinni dążyć do kompromisu. Wszystkie trzy strony powinny znaleźć wspólny podłoże, na którym powinni oprzeć dalszą współpracę. Kluczem jest tu wyznaczenie kierunku w jakim ten klub ma iść. Czy to ma być taka drużyna, która będzie stawiać teraz na młodzież, budować drużynę na przyszłe sezony ( dostarczać piłkarzy do innych klubów), czy to ma być taki klub który już teraz będzie starał się bić o puchary. To powinno być jasno zdefiniowane co teraz robimy. Jestem zwolennikiem opcji w której to dyrektor sportowy odgrywa najważniejszą rolę w klubie, jest nawet ważniejszy niż trener i to on wyznacza kierunek ( tak wizja dyrektora sportowego jest dla mnie ważniejsza niż wizja trenerów którzy często myślą tu i teraz dlatego kluczem jest to aby znaleziono tu porozumienie). Rzeczą oczywistą jest dla mnie to że żaden zawodnik i asystent nie może być ważniejszy od trenera. Ta kwestia powinna być rozwiązana na lini Carillo Sobolewski czy oni w ogóle są wstanie ze sobą współpracować, nie widzę tutaj pola dla zarządu aby w tą kwestie się wciskałł. Radek może popracować gdzie indziej. każde samodzielna praca z ludźmi będzie dla niego dużym doświadczeniem a jeśli ma w sercu ten klub to będzie się starał rozwijać oraz cierpliwie będzie czekał na swoje szansę chociaż chcialbym aby wspópraca na lini Carillo - Sobol układała się. W momencie w któłrym Sobol usłyszałby od Carillo że jest mu nie potrzebny to powinien z automatu ustąpić,. Kwestia Patryka Małeckiego jest też dla mnie klarowna nie jest wstanie dogadać się z Carillo to niech pójdzie gdzieś na wypożyczenie. Zrobił się aktualnie dość duży syf dlatego wspólna konferencja prasowa na której wszystkie strony pokazują że znalazły kompromis byłaby wskazana jeśli rzecz jasna do takiego porozumienia dojdzie. I oby nie była to jakieś tymczasowa zgoda, w której każda ze stron czek na potknięcie drugiej po to aby powiedzieć "A nie mówiłem !!! Po prostu zdefiniować współprace na cały sezon lub rundę potem ją rozliczyć, a nie po 3 meczach.

Tutaj już moja personalna opinia. Uważam że Junco pokazał się z na tyle dobrej strony że powinien robić tu na co ma ochotę operując w określonych warunkach finansowych oraz konsultując wszystko z zarządem.
Ostatnio edytowane przez wester : 11.06.2018 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując