Kamil_mchw napisał(a):

Hej, będę przedłużał umowę w Play i mam w identycznej cenie iphone 8 i samsunga S8 (z tymi obłymi bokami)
Co lepiej wybrać? Nigdy wcześniej nie miałem iPhone i mam obawy że cokolwiek nie będę chciał zainstalować to będę musiał za to dodatkowo płacić... albo że bateria nie będzie trzymała całego dnia (bardzo dużo dzwonie), lub że jak cokolwiek się w nim zepsuje to wydam krocie na naprawę, lub wróce do androida bo wyjdzie taniej. Z drugiej str. wiele osób bardzo chwali iphony... ich prędkość działania, jakość wykonania itp.
Czy miał ktoś kiedyś podobną sytuację że przechodził z samsunga na androidzie na iphone? jakie odczucia? warto?
z góry dzięki za pomoc.
|
ja przechodzilem z androida na iphona. Pierwszy dzien to byla masakra, ale od drugiego dnia az po dzis dzien nie jestem w stanie uzywac androida. tj. mam samsunga edge firmowego i nie chce go uzywac - prawde mowiac. Iphone ma (uzywam 5s juz 3 rok) dla mnie to czego oczekuje - intuicyjność i bezproblemowość. Co to znaczy ? Nie wiesza sie NIGDY, nie przecina nie laguje, klikasz-jestes. Tyle ze dla mnie telefon to jest dzwonienie, zdjecia, spotify i social-media ,poczta - nie gram w gry nie bawie w debugowanie jąder a tapete mam taka sama od 3 lat. Teraz wymienilem baterie w IP no ale w jakims chujowym serwisie i bede musial kupic uzywane SE bo ceny nowych ip sa po.......one. Jakość wykonania- to jest apple, czyli jest tak jakbys chciał. Bateria w 5s trzymała mi z poł dnia uzytkowania, niestety, zawsze mam pod reka awaryjny kabel.
Ale jak działą Apple najlepiej podsumować małym testem ktory robiłem z kolegą. W macu otworzylismy jaies 500 zakładek w safari....miesiac nie wylaczalismy kompa tylko stan uspienia itd, i wszystko dziala tak samo szybko jak pierwszego dnia. Taki wlasnie dla mnie jest iphome, i wole zaplacic pare zeta wiecej za to ze sie nie bede w....iał ze cos sie dluga włącza bądz ze nie chce sie uruchomić. Nie. Takich problemow tutaj nie ma, problemem jest raczecj mała pamieć czy właśnie chore ceny za podzespoły