Wyświetl pojedynczy post
MackoKurko
Member

Od: 05.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2018, 17:24
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Napiszcie coś o tej Garbarni. Kto im kibicuje, jaki jest Wasz stosunek, a jaki Waszej sąsiadki, czy prawdą jest, ze jest to klub stosunkowo bogaty jak na standardy 1 ligi z uwagi na posiadane tereny itp, ile ludzi przychodzi na mecze?
Co do Garcy, to ja się wypowiem.

Ja nie pamiętam czasów, kiedy Garbarnia w krajowej piłce się liczyła, ale o ile wiem, to nie ma żadnych zgód kibolskich. Byłem na ostatnich trzech meczach i polecam. Doping (nie na każdym meczu) był bez wulgaryzmów i bardzo kulturalnie na "stadionie", choć mało ludzi się w niego angażuje. Przede wszystkim zespół gra ładną piłkę (szybkie kontry) i dlatego dobrze się ogląda. Na stadionie jest piwo i kiełbaski (nie wiem czy w I lidze by to przeszło). Bilety kosztują 6 i 12 zł, miejsca (nie) są numerowane (nikt na to nie patrzy) i praktycznie nie ma sektorów (poza gośćmi i "VIP"). Karty kibica nie funkcjonują. Sporo emerytów chodzi, dzieci też dużo. Ten klub i stadion mają swój klimat.

Nie zauważyłem nienawiści ani do Wisły, ani do Cracovii - z resztą widać to po składzie. Jest przyjaźń z Puszczą Niepołomice, a jedyny nielubiany klub to Warta Poznań (z wiadomych względów link). Co do klubu kibica Garcy, to się nie orientuję, wiem, że jest. Jeśli chciałby ktoś przyjść w koszulkach Wisły, to może się dogadać. Myślę, że sporo osób za Garcą bywa na Wiśle. Na razie nie ma konfliktu interesów, więc w czym problem.

Byłem na trzech meczach domowych:
Jastrzębie - wygrany, goście jak bydło, kiedy śpiewali wulgarne przyśpiewki, to spiker nawoływał do zaprzestania używania brzydkich wyrazów, bo na stadionie są "kobiety i dzieci".
ŁKS - wygrany, ŁKS przez przypadek rozwalił ogrodzenie sektora gości, ale ciekawie było.
Warta - remis, dziwny mecz, na sektorze gości były może z 4 osoby.
Na każdym kolejnym meczu było coraz więcej osób. Można powiedzieć, że na meczu z Wartą było pełno ludzi.

Stadion wygląda tak:
https://youtu.be/GPkyvNecE_k?t=10m47s
To jest jedyna trybuna, i nie wygląda za ładnie, ale plany są takie, i pieniądze podobno też są. Dodatkowo planowali wybudować tymczasowe zadaszenie na starej trybunie. Tylko wszystko spowolniło pozwolenie na budowę, bo od 1 stycznia z powody ustawy "Prawo wodne" weszły w życie nowe plany zagospodarowania dla terenów nad rzekami i wniosek dalej jest w urzędzie. Baraże (jeśli będą), to jeszcze na R23 (Rydlówka 23), natomiast w przypadku awansu będą wyprawy do Niepołomic.
Stadion i jego okolica się bardzo zmienią w najbliższym czasie. Do stadionu będzie dochodziła nowa ulica - przecznica ul. Konopnickiej. Klub zaplanował hotel z tamtej strony. Jeśli macie pytania, to postaram się na nie odpowiedzieć.
Odpowiedz cytując