serek.c2 napisał(a):

|
Większość, która go trenowała, to trenerzy jak na nasze warunki bardzo dobrzy, nie wiem skąd ten sarkazm. Co do Twojego głupkowatego śmiechu - pokaż mi asystentów z kajecikami podczas treningów. Już pominę fakt, że nie wiesz, co taki Sobolewski robił w domu ze swoim wolnym czasem - może właśnie dokształcał się teoretycznie? Ja też nie wiem głuptasku, jaki poziom Sobolewski prezentuje, dlatego nie oceniam, w przeciwieństwie do Ciebie.
|
No daj nazwiska, masz szanse mnie upokorzyć. Ja wiem o Sousie i Pochettino, wikipedia mówi coś o stażu u Beniteza i Guardioli.
Nie wskaże, bo głównym zadaniem asystentów jest zlecanie wykonania jakiś ćwiczeń/ pilnowanie poprawności ich wykonywania, a zadaniami piłkarzy jest skupienie się na ich wykonaniu. Oczywiście, że nie wiem co robił w domu Sobol w wolnym czasie, tak samo jak Ty nie wiesz, czy Carrillo od 15 roku życia nie czytał książek o treningach, a że jest 8 lat starszy od Radka...
No widzisz, ja się domyślam, co prezentuje Sobol, po 2 latach trenerki, po byciu asystentem raczej miernych, żeby nie powiedzieć żałosnych trenerów, jeśli za porównanie bierzemy postacie, z którymi współpracował Joan. Oceniam więc, to jeszcze nie czas na Wisłę, to czas na zdobywanie poważniejszego doświadczenia, niż bycie niechcianym, forsowanym przez zarząd członkiem sztabu. Jeśli rozłąka z Wisłą ani Radkowi, ani zarządowi nie pasuje, to trzeba pożegnać Carrillo, chociaż fanem tego posunięcia nie jestem, bo nie pamiętam tak dobrego trenera, chociaż to może dlatego, że mam dopiero 22 lata, a jak powszechnie na tym forum wiadomo wiek to najważniejszy czynnik w jakimkolwiek pojęciu o życiu, już nie mówiąc o piłce, gdzie jeśli nie masz 35+ i przynajmniej 10 lat na tym forum, to jesteś chuja warty, pomimo, że nie popełniasz 3 błędów ortograficznych w 2 słowach i czasem postawisz jakąś tezę, zamiast tylko obśmiewać innych.