Karherop napisał(a):

Mam duży szacunek do Twoich wypowiedzi, ale wg mnie w tej ostro pojechales... sprawdz sobie ilu wybitnych trenerow nie było nigdy profesjonalnym pilkarzami. Ponadto sobie sprawdz pod czyim bacznym okiem szkolil sie Carrillo. To obecnie jedni z najlepszych trenerów ma świecie.
Sobol musi się "otrzaskac" w innym zespole dla swojego dobra. I o ile sie nie mylę to już dwa razy mial epizody w samodzielnym trenowaniu Wisły i przeplatal bardzo dobre wyniki ( 3-0 z Lechia, 4-1 z parchami), fatalnymi ( 1-1 u siebie ze sraxa, przegrana u siebie z Zagłębiem, przegrana na wyjeździe ze spadajacym z ligi Ruchem). Ew. Ogarnąć nasze rezerwy, które mam nadzieję że powstaną.
Carrillo zaczął na tyle dobrze punktowac w rundzie finałowej, że zasłużył w naszym klubie (chocby najmniejsze) zaufanie.
PS. Dopisales ze Sobol się być moze sam ksztalcil.. Ja z kolei jeszcze za czasow jego kariery słyszałem, że nie ogląda w ogole innych spotkan i nie jest "fanem" piłki.
|
Tyle, że ja naprawdę nigdzie nie napisałem, że dobry trener musiał być w przeszłości profesjonalnym piłkarzem... Oczywiście wiem, jaki obecnie poziom prezentują trenerzy, u których asystentem był Carillo. U takiego Pochettino był asystentem, gdy ten raczkował w trenerce
Tak samo nigdzie nie napisałem, że nie byłoby dobre dla Radka, aby objął samodzielnie po zrobieniu licencji klub w niższej lidze, przedstawiłem jedynie stanowisko naszego zarządu, który chce by Radek uczył się u nas, u nas zrobił papiery a potem objął samodzielnie stery.