Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2018, 14:46
MaLk napisał(a):
Nie wiem na ile odróżniasz wiedzą od domysłów, ale co tam...
Gdybym nie odróżniał, to pisałbym, że coś wiem, gdy tak naprawdę tylko się czegoś domyślałem. Nie udało Ci się znaleźć przykładu takiego zachowania. Zamiast tego cytujesz przykłady pokazujące, że jestem świadomy, że niektóre rzeczy są tylko moimi domysłami i przedstawiam argumenty popierające te domysły.
MaLk napisał(a):
Twoje wyliczenia byłyby poprawne, gdyby uwzględniały całokształt okoliczności. Tyle że nie uwzględniają. W szczególności nie uwzględniają tego, jaka była wysokość tych środków oraz jaka była różnica w zdolności klubu do (w miarę) bieżącego regulowania zobowiązań bez nadmiernego naruszenia płynności klubu, powstania ryzyka naruszenia warunków licencyjnych czy rozwiązania kontraktów przez innych piłkarzy z powodu zaległości.
Wysokość środków była taka, że stać nas było na dopychanie kadry we wrześniu Perezami, Ze Manuelami i innymi takimi. Jeśli mieliśmy na nich pieniądze, to mieliśmy środki, które można było inaczej zagospodarować.

MaLk napisał(a):
pytanie zasadnicze jest takie, na ile Pol w ogóle chciał tu zostać wtedy i teraz.
Zdaję sobie sprawę, że nawet gdybyśmy zrobili wszystko idealnie, to Pol mógłby nie chcieć tu zostać. Ja twierdzę, że można było zrobić więcej, by zwiększyć szansę, że tu zostanie.
Odpowiedz cytując