Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2018, 11:41
Snow napisał(a):
A czemu zakladasz, ze nie proponowalismy mu wtedy sensownych warunkow?
Sam sobie odpowiadasz na to pytanie w dalszej części posta:
Snow napisał(a):
I oczywiscie, ze teraz moglismy mu dac wiekszy kontrakt.
Bo
a) ostatnio gral lepiej
b) zeszlismy z kilku innych kontraktow
Teraz dawaliśmy mu więcej i ta aktualna oferta powinna była znaleźć się na stole negocjacyjnym rok wcześniej. Pol w poprzednim sezonie grał na tym samym poziomie co w końcówce tego. Wbrew temu co piszesz, nie wszedł ostatnio na jakiś wyższy poziom. Po prostu odbudował się po kontuzji z początku sezonu i grał to samo co rok wcześniej. Co do finansów - jeśli teraz mieliśmy dodatkowe środki, bo zeszliśmy z innych kontraktów, to w identycznej sytuacji byliśmy rok temu, gdy odchodzili Brlek, Mączyński, Stilić, itd. Nic nie wskazuje na to, że teraz nagle mamy dodatkowe pieniądze. Jeśli kontrakt Lloncha nie byłby kominem płacowym dziś, to nie byłby nim też rok temu.

Snow napisał(a):
Zakladasz z prawie 100% pewnoscia, ze zarzad to idioci, ale nawet do mysli nie dopuszczasz tak oczywistej rzeczy, ze Pol Llonch o prostu nie chcial u nas zostac.
Nie. Nikogo nie nazwałem idiotą. Nie zakładam, tylko wiem, że rok temu mieliśmy porównywalne pieniądze co teraz i że przespaliśmy możliwość powalczenia o Lloncha. Jak już wcześniej pisałem, Pol mógł odejść, ale powinniśmy byli o niego walczyć, a nie przypomnieć sobie o nim za pięć dwunasta.
Odpowiedz cytując