Wyświetl pojedynczy post
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2018, 20:21
masada napisał(a):Wyświetl post
Nie, problem w tym, że Ty po prostu nie zrozumiałeś, z czego śmieję

Nasza pozycja negocjacyjna była dramatycznie słaba, to jest oczywiste, nie wiem oczywiście kiedy ktoś popełnił błąd, a nawet czy w ogóle popełnił, bo piłkarza do nowego kontraktu zmusić się nie da, jeśli wyłączymy pomysły typu klub kokosa.

Gdyby Dukat powiedział: "nie stać nas było na ten kontrakt, dziękujemy Polowi za grę w Wiśle", wystarczyłoby.
Nawet gdyby zakończył na: "mieliśmy uzgodnione warunki kontraktu, w ostatniej chwili wybrał inaczej, jesteśmy zawiedzeni."
Ale wychodzenie i rozpaczliwe kłapanie jadaczką ujawniając (nawet przyjmując, że prawdziwe) szczegółowe okoliczności w jakich do tego nie doszło jest żenującym podlizywaniem się kibicom i jeśli tego nie czujesz, to cóż..
Chciałbyś negocjować w przyszłości z kimś, kto tak postępuje?
Założysz się, że zaraz Pol lub jego agent wyjdzie i powie, że to Wisła postępowała nie fair? Ja chętnie.
Klasa polega też na tym, że czasem wiesz, czego nie mówić.
Mnie też to trochę rozbawiło

Ivan: Ivan Gonzalez dziękujemy za półtora roku przy Reymonta! Powodzenia w dalszej karierze!

Pol: Pol Llonch nie zdecydował się przedłużyć kontraktu z Wisłą

To są cytaty z oficjalnego konta tt. Dla mnie to taka dziecinna zagrywka. Konsekwentnie mogli napisać "Nie zdecydowaliśmy się przedłużyć kontaktu z Ivanem." Wg. mnie wygląda to jak zrzucanie odpowiedzialności na kogoś innego, podczas, gdy samemu się zawiniło.
Odpowiedz cytując