Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2018, 13:09
Czy jedynym źródłem informacji jest jak dotychczas konto na tt red. Jadczaka? Nikt nie wklejał linków do żadnych artykułów prasowych.

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to jedynym problemem są powiązania kibicowskie p.p. Dukata ze środowiskiem przestępczym. Żadnych zarzutów dla członków zarządu nie przedstawiono, nikogo nie zatrzymano, ani tym bardziej nie aresztowano?

Jeżeli tak, to ja będę w swojej ocenie powściągliwy. Sytuacja nie stawia Wisły w korzystnym świetle, ale rzeczywistość jest złożona i nie można na świat patrzeć przez pryzmat dwóch klisz: dobro/zło itd. Kiedy TS przejmował Wisłę, wszyscy wiedzieli, że są tam też ludzie związani ze środowiskiem kibicowskim. No, to są też w zarządzie. Kiedy TS przejmował Wisłę, wszyscy wiedzieli, że pieniądze nie popłyną strumieniami do klubu. No, to wynajęli znajomemu lokal na siłownię, w zamian za czynsz - wpływy, które przydadzą się w budżecie. Dodatkowo, jak ktoś wyżej zauważył, powiązania pomiędzy klubami a środowiskami kibicowskimi istnieją, ponieważ właściciele są trochę zakładnikami rzeczywistości, w której funkcjonują.

Dobrze by było, gdyby dla przyzwoitości wykonano kilka gestów: jakieś oświadczenie, może rzeczywiście wypowiedzenie umowy, ewentualnie przesunąć Dukata na doradcę zarządu, a wykreślić go w KRS z zarządu. Ale jeżeli tam nie ma nic więcej, to wstrzymałbym się z awanturą. Naprawdę, lepszy TS niż upadek klubu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując