Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2018, 19:16
Arek95 napisał(a):
...uja warte tłumaczenie. Logicznym jest, że w obecnych czasach KAŻDY, ale to KAŻDY bez wyjątku jest w stanie zmienić obecny klub na największego rywala. Liczą się w 90% pieniądze, w 10% możliwość rozwoju lub większa ilości rozegranych minut. Piłkarze z klasą i honorem do końca wierni barwom już nie występują. Judasz jest tylko potwierdzeniem tego
Bzdura.
Podejrzewam, że w przypadku większości piłkarzy pieniądze są ważne, ale nie zawsze najważniejsze. Z reguły w przypadku transferów z polskiej ligi za podwyżką pieniędzy z reguły stoi zmiana klubu na taki półkę wyżej.

Jest olbrzymia ilość piłkarzy, którzy nie przeszliby do największego rywala, tylko poczekali na ofertę z innego klubu. Nie każdy złamie swoje słowo dla pieniędzy. Podejrzewam, że ty byś to zrobił, skoro tak go bronisz. Ja nie. Byłem kiedyś w sytuacji, w której u mnie wygrała lojalność ze wszechmiar lepszą na papierze ofertą. Taki jestem. Pieniądze raz są, potem ich nie ma. To tylko kasa. Rozumiem też, że ktoś komu jej brakuje przez całe życie (w jakimś stopniu) jest w stanie przyjąć, że kasa jest w życiu najważniejsza. Dla wielu, którzy mają określone dochody tak nie jest. Ale tak jest po prostu, że najedzony nie zrozumie głodnego.

Głównym celem większości (nie wszystkich) piłkarzy jest nie kasa, ale sukces. Kariera, sława. Kasa przychodzi jako dodatek. Chyba, że mówimy o jakichś kolosalnych różnicach płacowych, a nie zwykłych podwyżkach.
Odpowiedz cytując