Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2018, 14:25. Mam wątpliwości
Mnie zastanawia polityka podpisywania kontraktów z zawodnikami, która zakłada automatyczne przedłużanie takich kontraktów po "wyrobieniu" określonej liczby minut na boisku w sezonie. Mam tu wątpliwości bo to może powodować celowe odstawianie niektórych od składu w sytuacji gdy mogli by coś oni dać jeszcze zespołowi w obecnym sezonie w danym momencie (mimo tego, że w dłuższej perspektywie czasowej (np: przyszłego sezonu przez różne czynniki np: wiek, czy chęć zastąpienia kimś bardziej perspektywicznym, lepszym) nie rokuje się z nimi nadziei). Mam wątpliwości co do skuteczności takiej formy przedłużania kontraktów. O wiele bardziej przekonują mnie kontrakty 1+1 gdzie to do klubu należy decyzja (do pewnego momentu w sezonie) czy zostanie on przedłużony o rok a nie suche liczby, wyrobione minuty na boisku, bo one nie uwzględniają wielu czynników i tak naprawdę nie zawsze pokazują czy z kimś można wiązać nadzieje przy budowaniu i wzmacnianiu składu na przyszły sezon.

Natomiast w danym momencie sezonu niezależnie od okoliczności (jeśli to możliwe, jeśli nie ma kontuzji itp.) powinno się mieć możliwość skorzystania z całej kadry mimo iż pewnych zawodników nie widzi się w składzie na przyszły sezon. Odstawianie kogokolwiek od składu zabija naturalną rywalizację i tłumi rozwój zespołu.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując