Wyświetl pojedynczy post
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2018, 11:41
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Czemu?
To najpierw liczby (za wiki, ze wszystkich rozgrywek):
Brożek - 375/165 (38/9 w reprezentacji)
Głowacki - 460/18 (29/0 w reprezentacji)
Boguski - 307/59 (6/3 w reprezentacji)
Należałoby tu jeszcze zaznaczyć, że Boguski nastukał dużo asyst przez ten czas.

Przez co w takim razie zostaje się legendą? Głowacki to wieloletni kapitan, ale czym różni się Brożek od Boguskiego? Korony króla strzelców wynikają z pozycji na boisku, a po części również ze współpracy Brożka z Boguskim na boisku (tego już nikt nie pamięta?). Czy różnią się charakterem? Bo z tego co pamiętam to Brożek charakteryzował się wiecznym narzekaniem, machaniem rękami i często marnowaniem 100% sytuacji. Czy to nie jest tak, że Boguski "nie nadaje się", bo ma inny charakter? Ile kartek uzbierał w trakcie kariery? Czerwonej to pewnie ani jednej, a żółtych może znalazłoby się kilka. Inteligentny koleś, dobry duch w szatni, nigdy nie narzekał na siedzenie na ławce, a dzięki treningom wywalczył sobie grę u każdego trenera. Z powodu spadku poziomu sportowego całej drużyny stał się kozłem ofiarnym i w ostatnich sezonach był często wyszydzany przez kibiców (mimo, że liczbami jeszcze w ostatnim sezonie się bronił). Weź mi tak na chłopski rozum wytłumacz czemu jest gorszy od Brożka i czemu takie rozwiązanie by ci się nie spodobało?
Bo tak mówi głos ludu tak, dla mnie też jest to żałosne...
Odpowiedz cytując