Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2018, 20:42
Wisła nie może sobie pozwolić na zmianę trenera i nerwowe ruchy, ale wydaje mi się, że dyrektor sportowy powinien w ramach współpracy, współdziałania w realizacji polityki kadrowo-sportowej zastanowić się wspólnie z trenerem, czy jego wybory kadrowe są słuszne. Dla mnie są niezrozumiałe, a mam tu m.in. na myśli kolejny pozorowany i słaby występ Mitrovica, stuprocentowego - jak stwierdził nasz trener - profesjonalisty.

Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że linie naszych formacji były ustawione za daleko - no, ale nad tym można pracować. Natomiast to, co jest do poprawy na już, i to nie u zawodników, ale trenera, to dostosowanie taktyki i reagowanie na wydarzenia na boisku. Zamiast wykorzystać przewagę liczebną (czy nawet spróbować powalczyć o punkty, gdy jeszcze nie mieliśmy tej przewagi, ale już się prosiło o jakąś zmianę), Wisła z każdą minutą wyglądała gorzej. Niestety, dziś okazało się, że na dziś trener Carillo jest gorszym strategiem niż trener piłki kobiecej, pełniący obowiązki trenera Legii.

Mam nadzieję, że kolejne miesiące zostaną wykorzystane na przebudowę kadry, poprawę gry zespołu i podnoszenie kompetencji naszego trenera. Życzę wszystkim owocnej pracy zamiast popadania w samozadowolenie. Żeby pracować nad sobą (zawodnicy, trener, działacze) nie trzeba mieć najwyższego budżetu w lidze.

Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Carillo wygrywa z 7 na wyjeździe -> BÓG
Carillo przegrywa z 7 w Krk -> śmieciuch
heh, logika kibica
Ten sposób rozumowania jest dość prostacki (tylko się nie obrażaj; sposób rozumowania, a nie Ty), ponieważ nie każdy krytyk decyzji trenera kieruje się emocjami i popada ze skrajności w skrajność. Są tacy, którzy w gruncie rzeczy piszą tylko "hurra!" albo "buuu!", ale oni zawsze byli i zawsze będą i z nimi nie ma o czym dyskutować. Podobnie prostacki jest sposób rozumowania tych, którzy bronią Mitrovica, mówiąc, że gdyby wystawiono w jego miejsce X, to też było źle, bo "wszyscy krytykujecie X". Nie wszyscy, a nawet gdyby byli to wszyscy, to krytyka X nie wyklucza, że X byłby lepszy od Mitrovica, albo tego, że przynajmniej mógłby dostać szansę gry w miejsce Mitrovica.

Mixu napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej dzisiaj bylo widac ze Carillo zalezało w przeciwienstwie do piłkarzyków...
Z tego darcia ryja nie wynikało kompletnie nic. Wyglądało to tak, jakby chciał krzykiem nadrobić braki swoje i zespołu. Następnym razem wyrzucą go na trybuny. Na jego tle p.o. trenera Legii, trener kobiecej piłki wyglądał jak profesjonalista.
Ostatnio edytowane przez czaro : 22.04.2018 o godz. 20:46.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując