Wyświetl pojedynczy post
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2018, 17:54
Jeżeli mamy taki potencjał na puchary to dlaczego zajęliśmy 7 miejsce po sezonie zasadniczym? Bo mamy potencjał na środek tabeli, a nie na puchary. Jesteśmy typowym średniakiem. Od wielkiego dzwonu uda nam się zagrać mecz na niezłym poziomie z mocniejszym od nas rywalem, jak w Warszawie. Potem przychodzą mecze z drużynami, które teoretycznie są w naszym zasięgu i tracimy punkty. Jeżeli nie potrafimy konsekwentnie i regularnie gromadzić punktów to oznacza, że jesteśmy przeciętniakami. A wmawianie sobie, że jest inaczej to myślenie życzeniowe. Po spotkaniu z Legią w wielu obudziły się długo skrywane nadzieje, że w końcu wrócimy na dawne tory. Mi wydawało się , że prędko takiego meczu nie powtórzymy i na razie nie widzę na to szansy.

Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego sezonu, drużyna zrealizowała najważniejsze cele:
1. Utrzymaliśmy się bez żadnego problemu i jesteśmy w pierwszej ósemce.
2. Kolejny raz jesteśmy wyżej od Cracovii, po anomaliach w 2016 świat wrócił do równowagi.
3. Wygraliśmy 2 razy Derby, co we wcześniejszych latach zdarzyło się nam tylko 2 razy. Pogrom przy Kałuży to jedno z piękniejszych moich przeżyć jako kibica Wisły.

W tym sezonie nie spodziewam się już żadnych rewelacji. Jak prześledzimy wyniki z drużynami z pierwszej ósemki rozpatrując to jak nam szło z danym rywalem u siebie i na wyjeździe i porównamy to do obecnego terminarza to wychodzi, że wygraliśmy tylko w Płocku, a resztę spotkań przegraliśmy.. Mam tylko jedno marzenie odnośnie tego sezonu. Chciałbym zabrać Amice mistrzostwo w przedostatniej kolejce i zemścić się za 2010 rok. Wszystko jedno, możemy wygrać, lub zremisować, byleby płakali po tym meczu. I trzeba dać czas trenerowi niech sobie spokojnie dogra ten sezon, stopniowo buduje drużynę. A efekty tej pracy będzie można zacząć oceniać najwcześniej jesienią. Póki co jest na to zdecydowanie za wcześnie.
Ostatnio edytowane przez kbr : 14.04.2018 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując