|
Wolfy Napisał:
"Wpadłem zobaczyć czy coś się zmieniło. Nadal forum opanowane przez mitomanów, tylko teraz na cenzurowanym zaczyna być Carillo. Powody te same. I te same rozwiązania - postaw na młodych i 442.
Już mnie nie ma. Szkoda na Was czasu. Skoro 10 lat i kilkunastu trenerów niczego Was nie nauczyło, to jesteście absolutnie niezdolni do nauki."
No Wolfy rozwiązania Carillo w kwestii zarówno ustawienia jak i doboru zawodników też są dalekie od jakiejkolwiek perfekcji co wykazały 2 ostatnie mecze. Paradoksalnie w meczu z Legią ustawienie Wisły to nie było klasyczne 4-3-3 tylko bardziej 4-3-2-1 czyli Halilović i Imaz operowali bliżej drugiej linii a Carlitos bliżej pola karnego i zdało to egzamin celująco.
Ja od trenera oczekuję, że będzie bardziej elastyczny w dopasowywaniu taktyki do tego co dzieje się na boisku. Reakcja w 75 minucie i później, to już nie elastyczna taktyka tylko przerażenie i chaos - tak to wyglądało w meczu z Kuchenkorzem.....
Zawsze byłem przeciwny schematowi - najpierw taktyka, a później dobór piłkarzy, gdyż tych jak zauważyłeś mamy takich jakich mamy....
Z jedne strony ganisz userów za to, że nie dostrzegają faktu, że mamy grupę przeciętnych zawodników, z drugiej nie zauważyłeś, że Carrillo stosuje ustawienie jakbyśmy mieli piłkarzy conajmniej na pierwszą "3".
Płock decydując się w walce z silniejszymi na uważną grę w obronie i precyzyjne kontrataki ugrał wygrane w Białymstoku i Warszawie, my w Warszawie stosując podobną taktykę również wywieźliśmy wygraną. nastawiając się na równą walkę z Kuchenkorzem zostaliśmy wypunktowani....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|