|
Pewnie, że i ja miałem większe nadzieje związane z Carillo.
Ale z tego co można usłyszeć ma mocną pozycję w klubie i już kompletuje sobie skład na przyszły sezon.
Co do rundy finałowej - wielu kibiców złapało się na hasła zarządu o walce o europejskie puchary. Tylko że zarząd ma obowiązek tak mówić, przede wszystkim mając na uwadze wartość medialną klubu, która w ostatnich sezonach podupadła Mieli powiedzieć że celem jest grupa mistrzowska i dalsze łatanie dziur budżetowych?. Inna sprawa, że efektem ubocznym takiej polityki jest frustracja dużej części kibiców.
Bardzo jestem ciekawy, czy w razie prawdopodobnej porażki w Płocku (choć tutaj, patrząc na naszą ligę to każdy wynik jest możliwy) Carillo będzie chciał wprowadzić do drużyny w większym wymiarze kogoś z naszej młodzieży lub etatowych ławkowiczów: Balanyuka, Kolara (które ponoć sam polecał) czy Kostala?
Co do meczu z Sandecją - nie widziałem go, więc nie oceniam. Ale patrząc na suche fakty, to ten remis jest dla nas z finansowego punktu widzenia lepszy niż zwycięstwo. Nawet kasa z C+ za jedno miejsce w tabeli wyżej jest mniejsza niż możliwe wpływy z meczów z Legią czy Amiką.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|