Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2018, 14:57
Ale jakie odpowiedzi? Odpowiedzi to już są.

Gramy słabo. Trener uparł się na system, do którego nie ma zawodników i jest duża szansa, że mieć nie będzie, bo przecież nie sprowadzimy mu kreatywnych pomocników, kumatych skrzydłowych, żelaznych obrońców.

W rundzie finałowej gramy o nic, ale na 90% będziemy grać +/- tym samym składem. Głowacki i Brożek pożegnają się z Wisłą na ławce/trybunach, Małecki sobie posiedzi do końca sezonu, Kolar i reszta tych młodych-niezdolnych zmarnuje kolejny kwartał. Nie mnie oceniać, czy to dobrze, czy mogłoby być inaczej, co jest tego przyczyną. Pole manewru rzeczywiście jest skromniutkie, zawodnicy do dupy, zaś chęć do eksperymentowania malutka, bo trener musi dbać o swoje CV, a klub o lokatę ze względu na premie z C+.

Przyszły sezon zaczniemy po rewolucji w kadrze, ale z tym samym trenerem. Trzeba trzymać kciuki za trenera i że jakimś cudem znajdziemy wykonawców do jego taktyki, którzy pozwolą powtórzyć tegoroczny wynik. I tak aż nie przebudujemy organizacyjnie klubu, nie pozyskamy środków etc. - czyli wiele lat.

PS Mam tylko nadzieję, że trener do skutku będzie stawiał na Mitrovica. Z każdym meczem będzie lepiej (co do liczb, bo forma - wiadomo - wysoka)! Mitro, trzymaj się!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując