JEDREK76 napisał(a):

Cóż rzeczywiście miałeś rację. Mam nadzieję, że na IO racja będzie po mojej stronie, a zwycięstwo po Stocha i kompanii .
Pytanie czy to nagły spadek formy w naszej ekipie, czy też po prostu turniejowy wzrost formy w innych (przede wszystkim Austriaków) ekipach
Wydaje mi się jednak, że w porównaniu z zeszłym sezonem jest progres jeśli chodzi o drużynę (za wyjątkiem Stocha, który w zeszłym sezonie był 4 w TCS, w tym dopiero[?] 7). Przede wszystkim czterech naszych w pierwszej 30-tce ogólnej klasyfikacji turnieju na lepszych miejscach niż rok temu. W zeszłym roku nasi w ogólnej klasyfikacji zajmowali miejsca 4, 20, 23, 30 w tegorocznym konkursie 7, 12, 21, 22. Progres Kota, który poprawił zeszłoroczne 20 miejsce na 12 w tym. Słabsze miejsce Żyły, aczkolwiek trzeba pamiętać, że w tym roku nie brał udziału w jednym konkursie (a praktycznie punktował jedynie w dwóch -> rzecz jasna z własnej winy). Mimo wszystko wydaje się, że jednak progres w porównaniu z zeszłym rokiem delikatny jest także u niego (61 TCS -> 31, 30, 22, 30; 62 TCS -> 24, 52, brak, 21). Po prostu w tej chwili więcej od Żyły (jako od tego trzeciego) oczekujemy -> przede wszystkim stałej, ustabilizowanej formy, bez takich fajfocli jak w Ga-Pa. Najbardziej cieszy jednak, że w miejsce chimerycznego Huli, pojawili się młodzi Ziobro i Murańka (i mimo, że poza 30-tką dodałbym tutaj także juniora Bieguna).
|
a tu takie zaskoczenie po latach