Wyświetl pojedynczy post
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2018, 16:07
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
pamiętajmy że na razie to jest gównoburza na podstawie tego co usłyszał jeden z forumowiczów w galerii krakowskiej (sic!)

Mariann , napisz coś więcej , dobrze wszyscy wiemy że kluczem jest kontekst, co dokładnie mówił Patryk , koum, jakim tonem , czy był sfrstrowany , czy kręcił z tego beke czy traktował poważnie to co mówi , czy nie przekręciłeś tego jakoś po drodze

jak dla mnie to mamy tutaj już głuchy telefon , bo nawet przy założeniu że piszesz prawdę , to najpierw coś powiedział Carillo , potem coś komuś w galerii powiedział Małecki , następnie osoba która to podsłuchała (zapewne fragment) coś tutaj napisała

po drodze mogło się sporo zmienić

np mógł powiedzieć "Patrese , zwracam się do ciebie choć nie musze tłumaczyć moich decyzji, bo uważam cie za jednego z moich lepszych graczy, otóż przed nami mecz z Legią , który zagramy z pozycji skazanych na porażkę , muszę zastosować specjalna taktyke,PATRYK , NIE PASUJESZ DO TEJ TAKTYKI więc w tym akurat meczu nie ma sensu żebyś siedział na ławce, zostań w krk i zrób sobie dodatkowy trening bo w nastepnym meczu wjezdzasz w pierwszym skladzie , albo po przerwie zaleznie od sytuacji"

powiększony fragment który podsłuchał Mariann

oczywiście podkeciłem tę wypowiedź , ale chciałem wam wysypac troche lodu na głowe bo nawet zakładając że to nie są konfabulacje jednego z forumowiczów , to i tak chvja wiemy

a tu gadka na 3 strony i juz pocisk z Patrykiem jaki to ma trudny charakter i ma spie..alać , być może niezasłużony i kryzwdzący

napisałem, tak jak było. Co do tego, co usłyszałem. Nie jestem żadnym informatorem, po prostu podzieliłem się tym, co mnie spotkało. Nie mam pojęcia w jakim kontekście to powiedział. Do tego od dawna pojawiały się plotki, że nie pasuje Małeckiemu nie jest po drodze z trenerem. Zobaczymy w sparingu z Piastem. Jeśli Małecki zagra, to ok. Natomiast jeśli go nie będzie, albo zagra 20 minut, to świadczyć będzie o jego obecnej sytuacji.

Ja szanuje Małeckiego za to co zrobił dla Wisły. Jak widać trener nie ma raczej sentymentów ( oprócz Mitrovicia) i nawet Głowackiego był zdolny posadzić na ławkę. Najwidoczniej dobiera sobie zawodników, którzy mu najbardziej pasują. Jest to normalne, choć czasem w....iające są te jego decyzje. Może głupie porównanie, ale zobaczcie np w wielkich klubach : Barcelona, Real, Manchester City jak przychodził taki np: Mourinho, to bez sentymentów posadził Casillasa na ławkę, a potem doprowadził do jego sprzedaży. W wielkich klubach są takie możliwości, żeby trener od tak kogoś odstrzelił. W Wiśle aż tak nie, ale kadra jest liczna i Carillo wybiera zawodników tych, którzy jego zdaniem są na ten moment najlepsi i najlepiej pasują do jego TAKTYKI.

Trzeba szanować Małego, Głowę, Brożka i Boguskiego, ale niektórzy zapomnieli chyba, że oni nie mają po 25 lat. To zawodnicy wiekowi u schyłku swojej kariery. Ich czas nieubłaganie mija. Pewnych rzeczy nie da się oszukać. W piłce nie ma sentymentów. Nie możemy wiecznie patrzeć do tyłu co zrobili i jak kiedyś grali. Liczy się aktualna forma i to co są w stanie dać takiej drużynie. Z tego co było mówione w weszlo.fm, Boguski na 99 % nie przedłuży kontraktu. Czas niestety szybko płynie.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 22.03.2018 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując