Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2018, 19:45
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie jest tak jak Framat twierdzi, że nasi zachęcali do takich wrzutek widząć, że uja dają, bo każdy taki babol słał potencjalne zagrożenie.
Nie napisałem, że "zachęcali", ale że ograniczyli świadomie zagrożenie ze strony legii do takich wrzutek, bo one naprawdę uja dawały.
Nie można pokryć całego boiska, więc tak... świadomie pozwalaliśmy na to, by ze środka boiska szły podania raczej do boków, niż przez środek.
Gdybyśmy ustawiali się tak, żeby nie dopuszczać skrzydłowych i bocznych obrońców elki do znalezienia się w pozycji do dośrodkowania z bocznych sektorów obok pola karnego, to siłą rzeczy doprowadzalibyśmy do powstania korytarzy w środku, a tamtędy Legia ze względu na charakterystykę swoich piłkarzy miałaby najłatwiej.
Dodatkowo mamy Cuestę, co sprawiało, że zanim taka piłka z bocznego sektora mogła dość, Cuesta był gotowy na jej zgarnięcie z głów napastników Legii, o ile wrzutki szły górą, a obrońcy przecinali wrzutki, kiedy szły dołem.

I jestem pewien, że w meczu z drużyną mającą wysokich, silnych napastników, "zachęcalibyśmy" tę drużynę do daremnych prób przebijania się środkiem "zniechęcając" do akcji oskrzydlających.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując