Wyświetl pojedynczy post
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2018, 18:03
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Z

Oczywista oczywistość.
Nijak to nie zaprzecza temu o czym napisałem.
Kluby z czołowych lig są bardziej popularne bo mają więcej kasy i dzięki temu lepszych piłkarzy. Był np. taki okres, że Zenit prezentował świetny futbol i uważam, że wcale oglądalność jego meczów nie spadała, bo nie był z Premiership.

Jedno jest z drugim powiązane. Niestety obecnie LM to takie trochę koło zamknięte i obecne przepisy ją jeszcze bardziej hermetyzują.
Nie powiedziałbym.
Wystarczy popatrzeć na PSG. Nie tak dawno migneło mi info że więcej interakcji w mediach społecznościowych wywołał transfer Sancheza do United niż Neymara pół roku wcześniej. Tutaj dochodzi marka klubu która jest budowana przez lata a nie kilka lat sprowadzania grajków za petrodolary.

Popatrz jaki opór jest w Niemczech jest w stosunku do RB Lipsk.

Jasne, są ludzie którzy chcą oglądać dobrą piłke i czy będzie grał Real z Barcą czy FC wygwizdów z KS Bagno to wybiorą mecz lepszy piłkarsko.

Ale wydaje mi się że wsród kibiców jest dalej przewaga romantyków dla których historia, marka przyciągają przed telewizor na równi z poziomem sportowym.

z resztą się zgadzam - kółko wzajemnej adoracji a skończy się to ligą najbogatszych na wzór amerykańskiej MLS
Odpowiedz cytując