Wyświetl pojedynczy post
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2018, 01:47
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Cywka po tym co ostatnio pokazuje na środku pomocy (solidność) jak najbardziej do przedłużenia. Jeśli nie na pierwszy skład, to do rotacji. Bartkowski do przemyślenia, gorszy od Palcicia jakoś wyraźnie nie jest, szału też nie robi. Z drugiej strony młody Polak, który może wskoczyć na wyższy poziom.

Mnie osobiście nie przekonuje, ale im dłużej oglądam nasz obecny sposób gry, tym bardziej zaczynam myśleć, że skrajni obrońcy mają w nim przesrane. Nie mają nominalnego partnera wyżej do współpracy na skrzydle, jeśli chcą ofensywnie coś ugrać muszą pójść na przebój praktycznie sami.
Do takich przemyśleń skłoniła mnie ostatnia słabsza forma Sadloka. Może to nie forma Maćka, a trudność pozycji w takim ustawieniu zespołu sprawia, że jest dużo mniej pożyteczny z przodu? Odkąd Carillo prowadzi Wisłę nasi skrajni obrońcy bardzo mało kreują gry ofensywnej (w przeciwieństwie do ery Kiko). Myślę, że to nie do końca jest przypadek, ale bardziej rezultat.

Buchalika mi nie szkoda, chociaż jako zmiennik mi on aż tak bardzo nie przeszkadza.

Najważniejsze tematy do przedłużenia na tą chwilę jednak to Imaz, Carlos i Llonch. Pierwszy i ostatni mają niby wentyl bezpieczeństwa w kontrakcie o przedłużeniu, ale super by było pozyskać ich na dłużej (co może być piekielnie ciężkie). Ta trójka stanowi nasz motor napędowy w tym sezonie.

Mitrović, Basha i Ivan do przemyślenia. Ten pierwsze pewnie ma klauzulę przedłużenia. Niby nie gra niczego wielkiego ale trener mu ufa. Drugi moim zdaniem dużo lepszy, ale ciągle się leczy. Ivan jest pożytecznym piłkarzem z tendencją do okazjonalnych klopsów. Jeżeli jego wymagania będą rozsądne powinniśmy go przedłużyć. Do tego nie do końca jest jasna przyszłość Brleka. Jest jeszcze sprawa weteranów, moim zdaniem należy przedłużyć Wasyla. Głowacki i Boguski do przemyślenia zależnie od formy sportowej w reszcie sezonu. Na tą chwilę skłaniam się ku nie przedłużaniu. Na Pawła już niestety nie ma co liczyć. Generalnie trochę za dużo tych kończących się umów. Może być tak, że od lata będziemy budować od zera :(

Carillo się do tego nadaje, ale jak mu pół składu wyfrunie to może być cały kolejny sezon na straty.
Bartkowski młody?
Odpowiedz cytując