Wyświetl pojedynczy post
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2018, 19:35
pomeran napisał(a):Wyświetl post
PhantomRanger: nie sztuką jest kupować dobrych zawodników mając worki hajsu. Zarząd ewidentnie liczył (nadal zapewne liczy) na wartość dodaną w postaci domniemanych kontaktów Manuela. Gdyby był potrzebny ktoś, kto umie tylko obracać się w dobrych warunkach (czyli zachowując proporcje takich na ekstraklasę) to tym dyrektorem byłby jakis Polak.

Fajnie wygląda na przykład praca Masłowskiego w Płocku. Orlen ich tam hajsem wcale nie zalewa i dają rade. Nie mówie tego bo akurat fajnie grają i są na fali. Ciekawe transfery. Łasicki i Rasak. Dwie różne ścieżki pozyskania i obie ciekawe.
Pierwsza to Polacy, którym nie poszło za granicą (skoro wyjechali było na tyle dobrzy, zeby grac na przyzwoitym poziomie po powrocie)
I wyciąganie młodych z 1 ligi. Majątku za Rasaka nie zapłacili. W tym roku np Kądzior był do wzięcia za kwotę podobną do tej, którą videoton odrzucił za 4 mesiace Suljcia

Junco tak wyciągnął Wojtkowskoego i w tym kierunku powinien isc. Choć obawiam się, ze kazdy młody spoglądając na to ile szans dostaje Wojtkowski wybierze pozniej jakąś Wisłe Płock, Pogon albo Górnik Zabrze
Lasicki na wypożyczeniu, ja nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania, z tego, co wyczytałem z wywiadów z Junco, to on też nie. Mnie się podoba kierunek, w którym transferowo zmierza Wisła. Nie podoba mi się tylko strach wcześniej Kiko, a teraz Joana przed postawieniem na młodszych i nikt mi nie wmówi, że Bałaniuk czy Kolar jest słabszy od Brożka, a Wojtkowski od Boguskiego, który przyzwoicie zagrał 2 ostatnie mecze.
Odpowiedz cytując