Wyświetl pojedynczy post
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2018, 18:28
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Słuszna uwaga, Junco chyba zbyt szybko został okrzyknięty 'łowcą doskonałym'. Gdzie są teraz te wszystkie wynalazki Manuela? Na ławie? Na trybunach? W gabinetach lekarskich?
Większość z zawodników, którzy teraz stanowią o sile drużyny nasprowadzał tu Kiko i to są fakty.
Ja bym osobiście widział Ramireza w naszym klubie w charakterze skauta na niższe ligi hiszpańskie. Chłop ma olbrzymie rozeznanie na rynku i mógłby sprowadzić kilku ciekawych zawodników za frytki.
Gdzie jest wynalazek Ramireza w osobie Pereza? Z tego co kojarzę bardzo chciał go mieć w zespole, bo gdyby tak nie było nie forowałby go.

pomeran napisał(a):Wyświetl post
Llonch jest dobrym piłkarzem na tu i teraz a porównywanie go do graczy z naszych najlepszych lat jest bezsensu bo trudno znaleźć miarodajny punkt odniesienia.

Dużo ciekawszą kwestią jest sprawa transferów dokonanych Manuela Junco. Po ostatnim wywiadzie Ramireza można wyciągnąć wniosek, że prawie wszyscy najlepsi (na dzień dzisiejszy) piłkarze czyli Carlitos, Imaz i Llonch przyszli tu tylko z jego polecenia. Ja wiem, że zaraz będą głosy, że skoro Junco zatrudnił Kiko to pośrednio przyczynił się do przyjścia tych piłkarzy..
Jak wcześniej pisałem, gdyby Mallorca nie spadła z Secunda Division, Carlitos by nie grał w Wiśle. Więc bardziej nazwałby fakt szcześciem w nieszczęsciu. Nasze szczęście, bo Mallorca jednak spadła zaś ich nieszczęście bo spadli do III ligi.

pomeran napisał(a):Wyświetl post
Jesteśmy średniakami, więc jak najbardziej sie bronią. Chodzi tu raczej o to, że jako były scout, z jak się domyślam szerszymi kontaktami niz polscy dyrektorzy sportowi - szału nie robi.
Co Ci dadzą kontakty jeśli max co możesz wydać do 100 tys euro [o ile nawet tyle możemy]? Znajomości się przydają jak możesz zawodników kupić, a nie sprowadzić za darmo.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując