Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2018, 23:52
Cytat:
No chyba nie? a w 2004 roku został wybrany najlepszym obcokrajowcem albo pomocnikiem ekstrakalsy, to co wtedy była słabasza paka i dlatego grał?
Mocno na wyrost to dostał moim zdaniem. Nie zrozum mnie źle, mam dla niego ogromny szacunek i sympatię za okres spędzony w Wiśle, ale dobre sezony przeplatał słabszymi. Wystarczy odpalić wiki i popatrzeć ile średnio spotkań rozgrywał na sezon.

Jak porównasz np. do Sobola, który grał wszystko od dechy do dechy jak był zdrowy, to zobaczysz różnicę. Mauro był częścią drużyny, która święciła największe sukcesy, ale nie był wyróżniającą się postacią. Po prostu bardzo solidny środkowy pomocnik, który miał swoje mankamenty i ograniczenia.

Osobiście go bardzo lubiłem, ale nigdy nie zestawiłbym go na jednym poziomie z Sobolem, Frankowskim, Szymkowiakiem, Głowackim czy Żurawskim z tamtych czasów, jeśli wiesz o co mi chodzi.

A co do Lloncha to nie ma co gadać, że jest drewniany czy nie ma podania czy przeglądu pola. Wiele razy świetnie wyprowadzał kontry i dawał genialne piłki, gdzie ręce same składały się do oklasków. Niestety są to jedynie momenty i przebłyski, ale nie można mówić, że nie rokuje. On przy wielu naszych piłkarzach wydaje się dość zaawansowany technicznie, więc akurat dziwią mnie takie komentarze. Ma 25 lat, wszystko co najlepsze jeszcze przed nim. Spokojnie może zakręcić się koło pierwszego składu w lepszej drużynie niż nasza. Chociaż osobiście mu tego nie życzę. Wolałbym, żeby został.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.03.2018 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując