Co się rzuca w oczy, przy analizie danych z plansz: jeśli, nie biorąc pod uwagę najlepszych strzelców (Kaczarawa, Carlitos), zestawić wyniki bramkowe kolejnych ośmiu zawodników Korony i Wisły, okaże się, że każdy z naszych zawodników ustrzelił średnio po dwa gole (16), natomiast w przypadku Korony, będzie ich przeciętnie ponad trzy (26). To jest duża różnica i mówi to oczywiście więcej o dyspozycji drużyny, niż wyniki najlepszych snajperów. Nie wierzę przy tym w argument, jakoby wynikało to z faktu, że graliśmy cały czas na Carlitosa, bo gdyby reszta zawodników była w gazie, strzelaliby bramki tak, czy inaczej.
Co do meczu ze scyzorykami, czy Palcić, jako boczny, miał przychodząc mieć jakiś potencjał do gry na skrzydle? Trzeba tam po prawej coś ruszyć, może spróbować dać się wykazać Małeckiemu i przesunąć Imaza na prawą?. Przy mojej ogromnej sympatii dla Bogusia - graliśmy poprzedni mecz bez skrzydła. Myślę, że Carlitosowi brakuje wrzutek, czy podań wzdłuż bramki, na które mógłby wchodzić. Nie możemy od niego oczekiwać, że będzie wszystkie bramki zdobywał przechodząc obrońców dryblingiem. Z tego samego powodu do wymiany Bartkowski, jeszcze bardziej kategorycznie niż Rafał, może na Cywkę, a może w końcu rzeczywiście Palcić? Nasza prawa strona gra w tym momencie potwornie apatycznie, to jest moim zdaniem priorytet. Z perspektywy tych trzech meczów, chociaż Bartosz przyszłym Danim Alvesem się nie wydawał, był i tak o niebo lepszy od Bartkowskiego. Zrobiliśmy słaby ruch puszczając go na wypożyczenie a zostawiając sobie Bartkowskiego.
W środku - zgadzam się z powszechną opinią na temat Mitrovicia, chociaż spróbowałbym go wpuścić na pół godziny na podmęczonego przeciwnika, może to zniwelowałoby jego braki w szybkości i wyszłaby inteligencja boiskowa. Cywka jest bezproduktywny, niby jest, a tak na prawdę w pomocy zabiera miejsce. Wolałbym Halilovicia, który niby też mnie nie przekonuje, ale z dwojga złego lepiej dawać szanse jemu, niż grać tam Cywką.
Jeszcze tylko zwrócę uwagę na drobny błąd w zapowiedzi - Arseniciowi daleko do bycia Serbem