zim zum napisał(a):

|
Junco jest chwalony, tylko tak naprawdę nie wiadomo za co. Nasza polityka kadrowa, to jest katastrofa. Jeżeli to prawda,że Imaza i Carlitosa załatwił Kiko, to jakie sukcesy ma nasz dyrektor ? Przeprowadził jakieś 20 czy 30 transferów, a ciągle gra Rafał Boguski. Teraz ściągnęli na prawą obronę tego gościa ze Słowenii, a ciągle gra bardzo przeciętny Bartkowski. Mam wrażenie, że u nas transferów nie dokonuje się w celu wzmocnienia drużyny, tylko wzmożenia ruchu w szatni.
|
Myślę, że nie można tego interpretować w ten sposób, że któregoś piłkarza polecił czy rekomendował ktoś inni i Junco nie ma nic do tego.
To Manuel jest odpowiedzialny za pion sportowy i za pewne do jego należy finalna decyzja . Nie możemy wykluczać że Ramirez rekomendował mu i 20 piłkarzy z czego ktoś musiał dokonać tej analizy, który jest do wyciągnięcia i czy spełni wymagania sportowe.
Cześć transferów jest trafionych, część nie trafionych natomiast sytuacja finansowa zmusza dyrektora sportowego do podejmowania ryzykownych ruchów. Nie ukrywam że mi osobiście nie podobają się transfery Bashy, Pereza czy Mitrovicia. Z o ceną kilku innych należy się jeszcze wstrzymać, część z nich miała również dużego pecha.