Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2018, 10:19
Carillo musi dostać lepszych wykonawców do swojej taktyki, która wymaga dobrych technicznie i szybkich piłkarzy.
Kiko dobrał taktykę do tego co miał i nie jest to zarzut. Widział tą mizerię w umiejętnościach piłkarskich więc postawił na prosty futbol. W tamtym momencie było to ok, ale jeśli chcemy się rozwijać to podeście Carillo jest nieuniknione. Czyli stosowanie ambitniejszych, bardziej ryzykownych ustawień, schematów, sposobów rozgrywania. Jesteś w stanie dominować w meczu, mieć wpływ na grę, ale coś za coś. Do tego potrzeba piłkarzy o określonych umiejętnościach.

Dlatego nie mam pretensji za wczorajszy mecz, ani za dwa wcześniejsze. Ba, jestem pełen podziwu, że w tak krótkim czasie, mając de facto dwóch zawodników (Imaz, Carlitos) w składzie, którzy potrafią zagrać do przodu potrafił zmienić styl gry, jego drużyna pokazała kilka dobrych okresów gry. Aż strach pomyśleć co będzie jak mógłby tu zbudować swój autorski skład, przynajmniej w części. Bardzo chciałbym zobaczyć tego trenera kiedy mógłby dysponować dobrym jakościowo materiałem piłkarskim.

Często się mówi, że z takim składem drużyna powinna grać dużo lepiej, że trener nie umie wydobyć potencjału z zawodników. Mam nieodparte wrażenie, że w przypadku obecnej Wisły jest na odwrót. Trener trochę przerasta potencjał zawodniczy w drużynie.
Ostatnio edytowane przez nesta : 26.02.2018 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując