Wyświetl pojedynczy post
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2018, 11:31
Nie jestem architektem ani budowlańcem ale widząc to jak w dzisiejszych czasach można przebudować stare zabytkowe niefunkcjonalne kamienice zachowując ich substancje nie wierzę że nie da się tego przerobić od środka. Pytanie czy jest to opłacalne. No i faktycznie kwestia praw autorskich do projektu.

Co do wyglądu to byłem na kilku stadionach na świecie. Kilku w PL i uważam ze nie jest jakoś strasznie. Takie starsze stadiony angielskie typu np Anfield to super wyglądają w TV a na żywo już nie robią takiego wrażenia.

Jestem przekonany że przy odrobinie dobrej woli wszystkich stron (miasto, projektant, Wisła, Rada miasta) i niestety przy konieczności poniesienia kosztów da się z tym stadionem coś zrobić. Na pewno można go przypudrować od zewnątrz a i od wewnątrz.

Nabieram coraz większego zaufania do działań zarządu. Wierzę że znajdą jakąś firmę budowlana która w ramach reklamy zgodzi się na przeprojektowanie wnętrz i ich przeróbkę pod to aby były bardziej funkcjonalne dla klubu. Firma w zamian mogłaby sie reklamować np. na zewnątrz i na betonach pomiędzy pietrami trybun.
Miasto z kolei mogłoby te koszty umorzyć jako czynsz.

Ehhh chyba odleciałem za bardzo...
Odpowiedz cytując