Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2018, 00:11
POtey napisał(a):Wyświetl post
W celu wyjaśnienia, Pani Prezes sama nazwała dokument który doszedł rano umową przedwstępna, więc to raczej nie jest tylko list intencyjny. Cytat poniżej:
"Doszliśmy do porozumienia. Jeszcze wczoraj, przygotowując się do tej konferencji miałam powiedzieć, że prawnicy przelewają to porozumienie na papier, abyśmy mogli podpisać dokumenty, ale dziś o godzinie 4:22 rano otrzymaliśmy spisane warunki przyszłego porozumienia, taką umowę, którą możemy nazwać przedwstępną."
Tak myślałem, że ktoś to wyciągnie i będę musiał odpisywać. "możemy nazwać przedwstępną" =/= "przedwstępną". Zawarcia umowy przyrzeczonej strony (jedna/obie) umowy przedwstępnej mogą dochodzić, a sami cytowaliście p. Sarapatę (nie oglądałem tej konferencji, opieram się na tym, co tu pisaliście), która powiedziała, że obie strony mogą się jeszcze wycofać. Ew. mogli to sobie nazwać umową przedwstępną, a nie określić wszystkich istotnych postanowień umowy przyrzeczonej, czyli de facto jest to +/- list intencyjny.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując