wiesniak842 napisał(a):

1. Ja nie jestem anty WOSP, ja jestem anty Owsiak. Pieniadze WOSP to pieniadze z portfeli zwyklych obywateli wiec czemu mialbym byc przeciwko. Nie obchodzi mnie ile zarabia Owsiak, komu daje, kto na tym zyskuje bo nic mi do tego. Jak dla mnie to on moze i brac 100 procent calej kasy z WOSP do konca swiata i jeden dzien dluzej. Nie podoba mi sie taki sposob dzialalnosci fundacji i tyle. Jak juz gdzies pisalem status fundacji reguluje ustawa jeszcze z PRLu. Po niby upadku komuny fundacje w rekach komuchow mnozyly sie jak grzyby po deszczu - Owsiak, Walterowa, Kwasniewska, TVny sreny i tak dalej. Owsiak tak samo mial plecy polityczne i nie mow, ze nie mial. To jest wynalazek bogatych dla bogatych. Wcale bym sie nie zdziwil jakby WOSP okazal sie byc jakas pralnia pieniedzy czy czyms w tym rodzaju. Nikt jednak nie odwazy sie za to zabrac no bo ... chore dzieci.
2. Jak wyzej. Ktora wladza odwazy sie zlustrowac WOSP pomagajacy... chorym dzieciom
3. "Wrocławski magistrat od kilku lat dofinansowuje organizację koncertu kwotą blisko 40 tys. zł.
W Oławie organizacja tegorocznego finału kosztuje ok. 30 tys. zł.
W Jeleniej Górze z miejskiej kasy przeznaczono na koncert 23,5 tys. zł"
Trzy pierwsze przyklady z pierwszego znalezionego artykulu.
|
To ja już nie wiem o co Ci chodzi. Myślałem ze uważasz ze lepiej by było jeżeli by nie było WOSP bo te pieniądze mogły by zostać spożytkowane przez inne organizacje które nie są tak nastawione na biznes jak Owsiak. Albo ze organizacja zbiorki więcej kosztuje niż się finalnie zbiera.
Jeżeli nie o to chodzi to o co Ci chodzi ? Bo z jednej strony piszesz ze wali Cie ile zarabia Owsiak a kilka postów wcześniej piszesz coś odwrotnego. Przy okazji insynuujesz ze to pralnia pieniędzy, ze to układ z PRL'u, ze jakoś politycznie umocowany etc Naprawdę ciężko nadążyć o czym my dyskutujemy.
Wszystkie fundacje w PL działają na podstawie tej samej ustawy wiec chodzi o to ze generalnie jesteś przeciwko fundacja charytatywnym i nie pomagasz bo to twory PRLu ? Czy to się tylko odnosi do WOSP bo Ci Owsiak nie pasuje ?