Wyświetl pojedynczy post
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2018, 12:29
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
O widzisz.
1. Nikt nie robi z tego zarzutu ale niech kazdy go dzieki temu nazywa biznesmenem za cudze pieniadze a nie Swietym Jerzym Owsiakiem od dzieci

2. To sa wydatki, w ktore wliczone sa wszelkie, wszelakie koszta - dzialalnosc Mrowek, Pszczolek, Woodstock, ochrona, pensja Jurka, pensja jego zony, znajomych, koszta transportu, wszystko. Dlatego wydatki wieksze niz pieniadze ze zbiorek

3. To tez mi sie podoba. Skoro jest podobnie to dlaczego WOSP to najswietsza instytucja a NFZ juz nie?
1. Ale ja nie mowie ze Owsiak jest święty ani ze robi to charytatywnie natomiast padł tutaj argument "Ciekawe ile dzieci umarło za pieniądze, które mógł Owsiak zostawić Fundacji a nie budować sobie wille." co jest szczytem cynizmu. A to ze nie jest filantropem jest oczywista oczywistością bo musi coś jeść ale to już pisałem w poście powyżej.

2. Własnie jesteś w błędzie w ta kwotę wliczone są tylko wydatki na cel zbiorki + 2M za organizacje wielkiego finału. Żaden Woodstock, żadne Mrówki. A ze koszty transportu są wliczone w organizacje finału to chyba naturalne i nie jest zadnym bogaceniem się.

3. Chyba nie zrozumiałeś. Jeżeli włożymy to 70M do NFZ to nie będzie takiej korzyści jak z tych samych pieniędzy włożonych do WOSP. Nieefektywność wydawania państwowych pieniędzy to oczywista oczywistość i szkoda tracić czas na dyskutowanie o tym. Kolejna kwestia to ze na WOSP daje ten kto chce a na NFZ jest obowiązkowy podatek. Dlatego tez nie rozumiem dlaczego piszesz ze jest podobnie - własnie ze nie jest.
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 15.01.2018 o godz. 13:13.