|
Rozbujałem się w drugiej połowie rundy jesiennej. Wyklarowała się pierwsza jedenastka, w zimie mogę na spokojnie zrobić czystkę i postarać się zakontraktować kogoś na lato. Wolałbym się na początku skupić na poprawie finansów, żeby zrobić podwaliny pod rozbudowę siatki trenerskiej i bazy treningowej, dlatego nie spodziewam się rewolucji.
Carlitos ma ponad 50 kluczowych podań, a drugi najlepszy w lidze w tej statystyce Gajos ledwie 25. Jego gra w mojej karierze jest świetnym odzwierciedleniem gry w rzeczywistości, co oczywiście mnie cieszy. Tempa nie zwalnia Halilović, którego cofnąłem do linii z Palaciosem/Bashą i który załapał się nawet na nagrodę najlepszego zawodnika ligi w październiku.
Problemem jest utrzymanie tego wszystkiego w ryzach. Wiadomo, że Cywka, Brożek, Boguski, Ondrasek nie mają szans powąchać murawy, za wiele na nich nie zarobię i jakoś dotrzymam do końca sezonu z nimi. Zbuntował się też Llonch, którego chciałem zostawić w klubie, ale jest dopiero trzecim wyborem na pozycję defensywnego pomocnika. Muszę skorzystać z waszych doświadczeń przy przedłużaniu wypożyczenia Ze Manuela, bo choć nie wykorzystuje masy sytuacji, to jednak ciągle jest groźny i ma kilka asyst.
|