Pierwsza runda za mną. Runda pełna radości, nie ma co ukrywać. Wiedziałem że muszę zdobyć Mistrzostwo, że każdy inny wynik to będzie żenada, ale nie spodziewałem się aż tak wielkiej przewagi nad resztą stawki w połowie w przerwie zimowej:
Tabela
Terminarz
Niestety finanse nie mają się najlepiej, ale to było oczywiste. Nie wiem jak to będzie wyglądać w tej wersji gry, ale liczę że rozpocznę sezon z budżetem na plus.
Finanse
Jestem zadowolony z postawy wielu graczy. Zachwycony natomiast jednym-
Balanyukiem. To co gość robi jest nieprawdopodobne. Strzela, asystuje, jest na prawdę prze zawodnikiem.
Kapitalny sezon rozgrywa również
Ze Manuel. Daje drużynie nieprawdopodobnie wiele, asystuje na potęgę. Cieszę się, że udało się przedłużyć z nim wypożyczenie o kolejny sezon.
Najwyższą średnią w zespole ma natomiast
Carlitos. Gra u mnie na pozycji ofensywnego pomocnika, jako wysunięty rozgrywający z funkcją ataku. Strzelił parę bramek, zanotował wiele asyst. Motor napędowy drużyny, zobaczcie na ilość
kluczowych podań- majstersztyk.
Nie mogę również nie wspomnieć o nazywanym przez wielu "Pudlem"
Perezie. Dyrygent gry Wisły.
Oto
skład.
Zespół juniorów.
Dotychczasowe
transfery.
Pod koniec stycznie odchodzi Imaz do Sigmy Ołomuniec. W trakcie sezonu rozwiązałem kontrakt z Brożkiem. Z powodu minusowego salda nie mogę zrobić tego samego z Boguskim.
BRAMKARZE:
Przedłużę kontrakt z Cuestą. Spisuje się dobrze. Spróbuję podpisać któregoś z dwóch bramkarzy:
Rok Vodiesek (melodia przyszłości), lub
Mirko Salvi (on wygryzłby Cuestę). Trzecim bramkarzem w nowym sezonie będzie Buchalik, jeżeli nie uda się podpisać któregoś z dwóch wyżej wymienionych to trzecim będzie junior. Ale nie Chorążka- on musi grać, więc pójdzie na kolejne wypożyczenie.
PRAWA OBRONA:
Tutaj stawiam na Bartosza, chociaż sezon zaczął Cywka. Nie będę robił żadnego transferu na tej pozycji, nie ma alternatyw dla tej dwójki. Nowy kontrakt dla jednego i drugiego.
STOPERZY:
Jak wcześniej wspominałem największym wyzwaniem będzie przebudowa środka obrony. Ale raczej nie zdecyduję się jednak na transfery do pierwszej jedenastki. Będę chciał przedłużyć kontrakt z Gonzalezem, dać nowy kontrakt Velezowi. Myślę, że w przyszłym sezonie postawię na taką parę stoperów. Głowackiego ani Wasilewskiego przedłużać nie chcę. Arsenić będzie 4 obrońcą. Potrzebuję kogoś na ławkę.
LEWA OBRONA:
Sadlok i Pietrzak. Nie ma potrzeby ściągać nikogo nowego.
DEFENSYWNY POMOCNIK:
Tutaj gra u mnie Basha. Skorzystam zapewne z klauzuli przedłużenia o rok, do 2019. Llonch do mnie nie przemawia, postaram się go sprzedać jeszcze w styczniu żeby zarobić przed kończącym się kontraktem. Będę próbował zatrudnić Łukasika (koniec kontraktu) oraz zaoferuję kontrakt młodemu z Tottenhamu, jest zainteresowany (
Luke Amos. W odwodzie jest
Claude Gonclaves z portugalskiej Tondeli.
COFNIĘTY ROZGRYWAJĄCY:
Tutaj skorzystałem już z klauzuli przedłużenia u Pereza, ale zaproponuję mu nowy- jeszcze dłuższy- kontrakt. Drugim wyborem jest sprowadzony pod koniec poprzedniego okna
Fabinho.
PRAWE SKRZYDŁO:
Pierwszym wyborem Ze Manuel. Zmiennikiem
Alen Stevanovic
OFENSYWNY POMOCNIK:
Bezkonkurencyjny Carlitos. Zmiennikiem dla niego Wojtkowski. Za Halilovicem mimo wszystko nie przepadam, spróbuję go sprzedać. Mam olbrzymią szansę sprowadzić super zawodnika na tą pozycję, mogącego grać też jako napastnik,
Francesco Margiotta, który oczekuje śmiesznie małych pieniędzy (800 euro tygodniowo). Liczę się z odejściem z możliwym odejściem Carlitosa, więc podejmę próbę podpisania Włocha. Jeśli Carlitos nie odejdzie wraz z nowym sezonem, Wojtkowski pójdzie na wypożyczenie.
LEWE SKRZYDŁO:
Tutaj przedłużony Małecki. Lada dzień przychodzi do mnie
Pavel Savitskyi. Jest też weteran z Czarnogóry
Simon Vukcevic. Jemu wraz z końcem sezonu wygasa kontrakt, ale mogę go przedłużyć o jeden sezon. Lewe skrzydło to u mnie dobrobyt.
NAPASTNIK:
Bezapelacyjnie Balanyuk. Zmiennikiem Kolar. Trzecim wyborem będzie młody Banik.
A teraz wracam do przedłużania kontraktów i zbliżającego się okienka transferowego. Napiszę, czy udało mi się zrealizować swoje plany
wiesniak842 napisał(a):

Właśnie ja sam zastanawiam się nad tym Bolą. Ale nie jestem jakoś do niego przekonany.