Cytat:
a skad Ty wiesz kogo mamy? Znasz go, widziales jak prowadzi druzyne, wiesz jaki ma warsztat?
Biorac pod uwage, to co napisales, domniemuje ze tak jest. Tak wiec, przedstaw Nam tutaj zgromadzonym nieswiadomym kibicom, jakiego to asa teraz bedziemy mieli w talii.
Co sadzisz o jego analityku, i trenerze od przygotowania fizycznego? Jaki ma warsztat, jaka filozofie wyznaje, no i jak trzyma szatnie? To trener czy selekcjoner?
|
W takim razie może ja pozwolę sobie na ocenę Carrillo.
Dokonam tego na podstawie suchych statystyk, gdyż widziałem tylko 1 mecz drużyny przez niego prowadzonej.
Chorwacja: Prowadził Hajduk w 39 meczach
-20 zwycięstw, 11 remisów i 8 porażek
-71 goli strzelonych, 38 traconych
Średnia ptk na mecz: 1,82
Preferował taktykę 1-4-3-3 lub 1-4-1-3-2 (jakieś 80% wszystkich spotkań było grane taką taktyką)
Co warte odnotowania Hajduk w tym czasie odniósł kilka wysokich, efektownych zwycięstw:
-4:0 z NK Rudes, 6:0 z Interem Zapresic, 5:1 z NK Osijek, byłym klubem Zorana, 4:0 z NK Istrą, czy
5:2 z RNK Split. Część z tych spotkań to wygrane na wyjeździe.
Węgry: Prowadził Videoton w 37 meczach (Tutaj rewelacyjne wyniki)
-28 zwycięstw, 5 remisów i tylko 4 porażki
-78 strzelonych goli i tylko 22 stracone
Średnia ptk na mecz: 2,41!!! Łącznie zrobił 89 punktów.
Preferował taktykę 1-4-2-3-1 w całym okresie swojej pracy na Węgrzech.
Tutaj również kilkukrotnie wygrał bardzo efektownie:
-4:0 z Pesci MFC, 7:0 z Haladas, 5:0 z Lombard Papa, czy 5:0 z MTK Budapest
Przygody w Hiszpanii nie przywołuję, bo w tamtym sezonie przez zespół Almerii przewinęło się 6 trenerów co normalnym zjawiskiem nie jest.
Z różnych opinii, które czytałem i słyszałem to jego analityk to jest jakiś kosmita i totalny maniak taktyki, przy tym znający języki i mający nowoczesny pogląd na piłkę nożną. Carillo spotkał go pierwszy raz na Węgrzech i od tamtej pory współpracują (Videoton, później Hajduk, teraz Wisła)
Przy tym dodać należy, że Carillo to gość pokroju Petrescu, dla którego każdy trening to święto i okazja do doskonalenia się i rozwoju. Myślę, że to bardziej czyni go trenerem, niż selekcjonerem.
Niestety nic nie wiem o trenerze przygotowania fizycznego więc się nie wypowiadam.