Cytat:
|
Mówiłem zawodnikom, zwłaszcza tym, których ściągaliśmy z Hiszpanii, jaka jest sytuacja Wisły. Oni byli na to przygotowani, rozumieli sytuację.
|
Tłumaczył zawodnikom, żeby się nie przejmowali zaległościami w wypłatach a sam kilkukrotnie narzeka na brak wypłat przez 3 miesiące.
Cytat:
|
Na ten moment ja nie mam żadnego kontaktu z Wisłą. Po spotkaniu z Wisłą Płock zachowano się w sposób, którego nigdy wcześniej nie doświadczyłem. Powiedziano mi, że mój czas dobiegł końca, przedstawiono swoją propozycję i od tego czasu nie mam żadnych wiadomości z klubu. Niestety wygląda na to, że będziemy musieli pozwać klub w tej sprawie. Na tę chwile ani ja, ani mój prawnik nie dostaliśmy żadnego telefonu z Wisły.
|
Ale na co on liczy? Został zwolniony z obowiązku trenowania ale w dalszym ciągu ma ważny kontrakt, dostał propozycje ugody, nie zaakceptował jej, więc do końca kontraktu (mniej lub bardziej regularnie) klub będzie mu musiał płacić. Na jaki kontakt ze strony klubu liczy i na jakiej podstawie straszy pozwami?
Najśmieszniejsze jest to jak dwukrotnie stawia się w pozycji mentora jeśli chodzi o sposób zarządzania klubem bo "
jest 30 lat w futbolu" xD