Wyświetl pojedynczy post
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2017, 18:58
Garret napisał(a):Wyświetl post
Różnie może być, nikt tutaj nie da sobie ręki uciąć, że Carillo będzie strzałem w dziesiątkę (aczkolwiek każdy z nas by tego na pewno chciał). Ale mówienie, że ma jakiś słaby bilans to po prostu przesada. Hajduk w tej chwili nie jest tą samą drużyną, którą był jeszcze na początku XXI wieku, a jednak nasz nowy trener miał najlepszą średnią punktów zdobytych przez chorwacką drużynę od lat.
O czymś to chyba jednak świadczy.
Miał naprawdę solidna średnią i zgadzam się z wydźwiękiem Twojego posta, ale lepszy był Słoweniec, który pracował przed nim. Zdobywał też więcej bramek w meczu, tracili podobnie. Hajduk się w tym sezonie "rozsypał" po tym, jak sprzedali mu Vlašicia. Piszę w cudzysłowie, bo zajmował 4. miejsce w tabeli. Argumentowano, że mial aż 13 pkt straty do lidera, ale umówmy sie, że Hajduk już od jakiegoś czasu nie jest dla Dinama rownorzednym rywalem (ostatni tytuł chyba w 2005). Poza tym w klubie jest tam spory bałagan (mają spory konflikt z kibicami) i spotkałem się z opinią, że Carrillo stal się kozłem ofiarnym, który pozwolil zachować posady dyrektorowi sportowemu i prezesowi. Zresztą on w ciągu ostatnich 10 lat mieli około 20 trenerów, więc to, że gość pracował tam około roku można poczytywać jako sukces
Przestrzegam na pewno przed oczekiwaniem wielkich zmian już od pierwszych meczów. W Hajduku potrzebował trochę czasu, ale jak się już rozkręciło, to w ostatnich 10 meczach miał bilans bodajże 7-2-1
Odpowiedz cytując