Barti napisał(a):

@wyar
Kiko był super taktykiem tylko jakoś tego nie było widać na boisku. Operacja się udawała a pacjent zawsze umierał. Co do stałych fragmentów gry. Idealny przykład. Wasilewski wszedł agresywnie i była bramka. Tego właśnie brakowało. Tego i tylko tego. Nie zawodnika grającego głową...brakowało agresji...odpowiedz mi wprost na pytanie...czy Kiko dawał nam jakieś szanse na progres? tak lub nie...
|
Dobrze Wiesz,ze na to pytanie nie da sie tak odpowiedziec,bo co Ty definiujesz jako progres ? Mistrza Polski ? Szanse mamy znikome - nie placimy pieniedzy pilkarzom na czas,nie placimy trenerowi,nie mamy kasy na zawodnikow,ktorych bysmy chcieli,tylko metoda prob i bledow sprowadzamy takich,ktorzy chca tu przyjsc,jako klub mamy dlugi... Jakiego progresu zadasz ? Spojrz zreszta na Legie,Lecha,Jagiellonie - oni robia progres ? A taki Lubin ? A przeciez fundusze maja o wiele wieksze od nas.
Co do trenera - sporo o tym pisalem i nie mam ochoty sie powtarzac. Glupawe mity,jakie tu funkcjonuja obalalem nie tylko ja wiele razy - ale dla tutejszych pelikanow, jak widze po cytatach, to ilosc ludzi bedacych za jakims pogladem stanowi o jego prawdziwosci !
Wybacz,mam inne zdanie.
Co do agresji ja sie zgadzam - i coz ? Pytam powaznie - naprawde sadzisz,ze Ramirez im mowil : tylko mi nie wchodzcie agresywnie w pole karne ? Nie kupuje tego,wielu zawodnikow wypowiadalo sie zreszta w takim kontekscie,ze trudno z niego wychwycic,ze SFG nie byly cwiczone. Przeczytaj wypowiedz np. Bartkowskiego po meczu z Pogonia.
Ramirez zostal zwolniony i juz - zycie toczy sie dalej. Problem w tym,ze Sarapata sie kompromituje - przedstawia jakies rzeczy w wywiadzie,a zaraz potem latwo sprawdzic,ze to bzdety. A pzoniej "kupuje" tych mniej rozgarnietych jakims tam ironicznym tweetem. Dla mnie to dziecinada i proba pokazania - zobaczcie,wygralismy,a wiec mialam racje i Ramirez bredzi.
Dla mnie zachowanie bez zadnej klasy,zreszta ona zwalniajac poprzedniego rzecznika,i prezentujac obecna Pania pokazala,ze wcale niekoniecznie wie,kogo zatrudnic.Albo wie,ale nie kieruje sie wzgledami merytorycznymi.
Wszelako Jej zabojeckie prawo zatrudniac i zwalniac - moje to skomentowac.