Cuesta
Bartkowski, Głowacki, Wasilewski, Sadlok
Cywka (ew. Arsenić)
Basha
Boguski (ew. Bartosz),
Wojtkowski, Małecki (ew. Imaz)
Lopez
1 Dzięki Ramirezowi i brakowi drużyny rezerw kompletnie nie wiem co reprezentują sobą na dzień dzisiejszy: Bałaniuk, Kostal i Halilovic. Stąd nie wiem jakie planowałbym zmiany, ale kogoś z nich wpuściłbym za Wojtkowskiego jeśli straci siły/chęć do gry. Bardzo brakuje mi Štilicia, ale trzeba playmakera, stąd jak nie Wojtkowski to Haliliovic, lub ktokolwiek choćby Kostal na 10tce. Wisła nie umie się tylko bronić, więc trzeba tez próbować atakować, choć i tak najchętniej wystawiłbym niemal samych defensywnych zawodników jak widać.
2 Zakładam że Brożka nie ma po co wpuszczać, chyba że na ostatnie minuty.
3 Myślałem o Cywce/Arsenicu na defensywnym pomocniku, bo szukałem nieco wyższych i masywniejszych graczy do walki w środku pola. Basha i Wojtkowski to jednak grajkowie nieco zbyt filigranowi jak na mecz przy Kałuży w obecnej formie Wisły, żeby koło nich stawiać jeszcze Lloncha czy Halilovicia. Potrzebują więc wsparcia kogoś mocniejszego fizycznie (wiem, Arsenic to "wieszak", ale przynajmniej wysoki). Generalnie Wiśle brakuje "fizycznych", bo także Llonch i Velez tez do najwyższych nie należą. Myślę, że to był błąd przy kontraktowaniu graczy. W "meczach walki" jak tradycyjna sieczka-kopanina podczas "derby" centymetry się bardzo przydają.
4 Na prawej obronie stawiam na krytykowanego Bartkowskiego, bo z tego co pamiętam Bartosz jest dobry tylko w pomocy, a i Cywka także lepiej żeby trzymał się z dala od naszego pola karnego, bo go czarodzieje z eklapy niemiłosiernie wkręcają go w ziemię. Postawiłbym może na Arsenicia, ale myślę jak już wspomniałem o centymetrach w środku pola (Małecki, Boguski, Basha, Wojtkowski... będzie tego metr siedemdziesiąt, jak zaczniemy grać dokładnie po ziemi to centymetry będzie można olać)..
5 Stawiam na Cuestę, bo coś tam wychodzi z bramki czasem, ale znowu jest to słaby bramkarz, gra na przedpolu pozostawia także wiele do życzenia...niestety dobrzy bramkarze w Wiśle to było tak...MOŻE Cierzniak i...nie pamiętam, musiało to być bardzo dawno.
6 Boję się też o obronę Głowa-Wasyl. Owszem, są twardzi, silni i mocni, ale ich brak zwrotności może nas kosztować grę w 10tkę.
7 Skrzydła: Małecki, Imaz, Boguski - ciężko postawić na kogokolwiek, Boguski wydaje się przynajmniej w rytmie meczowym... A może ewentualnie tak, z Haliloviciem na środku i Wojtkowskim na skrzydle (znów pytanie o formę Halilovicia i innych nie grających ostatnio

?):
Cuesta
Bartkowski, Głowacki, Wasilewski, Sadlok
Arsenić (ew. Cywka)
Basha
Boguski (ew. Bartosz),
Halilović ,Wojtkowski (zmiana - Małecki, Imaz, Kostal, Bałaniuk?)
Lopez