Wyświetl pojedynczy post
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2017, 12:56
Jeśli to prawda, że Carillo zostanie trenerem, to osobiście uważam to za względnie dobry ruch. Oznacza on, że zarząd ma plany na rozwój klubu i nie podejmuje się już decyzji jak za czasów Cupiała, czyli: zwalniamy trenera, bo tak i myślimy, kogo by tu teraz ściągnąć na Reymonta (Smuda, Kasperczak, a może Moskal?).

Tym razem z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że z Carillo byliśmy dogadani tak czy owak. A co za tym idzie - bez względu na wyniki miałby nas objąć od stycznia 2018. Pech(?) chciał, że Ramirez mając naprawdę dobry terminarz pod koniec roku pokazał, że nie ma tak naprawdę pomysłu na grę i dalszy rozwój tej drużyny. To co pół roku temu jeszcze działało, teraz już się wypaliło. Tak więc nawet ta drobna szansa, która na zachowanie stanowiska jeszcze była, nie została przez niego wykorzystana.

W ostatnim czasie traciliśmy mnóstwo bramek, przestaliśmy tworzyć składne akcje, a Carlitos wszystkich meczów nam nie wygra. Nie widziałem w obecnym sezonie w naszej drużynie żadnych postępów. Wszystkie niemal bramki zawdzięczamy w praktyce indywidualnym akcjom i zrywom poszczególnych zawodników. Wydawało się, że mecz z Górnikiem obnażył wszystkie nasze słabości i musi się coś zmienić. Jak się okazało, Ramirez w kolejnym spotkaniu nie zmienił nic (pomijam obsadę bramkarza) i z Płockiem wyglądaliśmy jak dzieci we mgle. Brak jakiejkolwiek gry zespołowej, beznadziejne stałe fragmenty (zarówno w ofensywie jak i w defensywie) - koniec końców determinacja też już u zawodników wyraźnie mniejsza...

Podsumowując, cieszy mnie, że najprawdopodobniej nowym trenerem będzie Hiszpan. Bo obawiałem się, co z tymi wszystkimi zawodnikami z Półwyspu Iberyjskiego się stanie, jeżeli nagle w klubie totalnie zmienimy kierunek budowy drużyny i tym razem sięgniemy na przykład po szkoleniowca z Bałkanów. Nie jaram się jak dziecko, ale jestem dobrej myśli, bo wierzę, że ta zmiana była przemyślana i jest to w tym momencie najwłaściwszy wybór na jaki Wisła jest w stanie sobie pozwolić. A że Carillo ma zdecydowanie bardziej sensowne CV w porównaniu z Ramirezem to chyba wszyscy się akurat zgadzamy, prawda?
Ostatnio edytowane przez enzo : 11.12.2017 o godz. 12:59.