wyar napisał(a):

Kto sie smieje ? Jakies konkrety czy tylko oskarzonka rzucane w eter byle zaistniec ? Karherop,naprawde trzeba Ciebie traktowac tak jak roznych polmozgow ?
Tak,fajnie jest wkleic,a najpierw trzeba czytac,uczyc sie i wyciagac wnioski. Tak jest jeszcze fajniej.
Co do pouczania innych - no,jak masz czego nauczac,to zawsze warto to robic. Najlepiej napisz,ze masz wrodzona awersje do nauki,pouczania,itd.,itp. - wtedy bedzie uczciwiej. I wtedy wydasz sie godnym reprezentantem sporej czesci ludzkosci. Tylko nie zwariuj,jak jeszcze ktokolwiek cos sobie pomysli lub kogos pouczy !
Ten wywiad niczego nie obala. Jak kazdy wywiad powinien byc czytany ostroznie,z uwzglednieniem pewnych kontekstow. Poza tym,do tego,co napisal - jak zwykle madrze - MaLk mozna przedstawic cala mase innych argumentow,tylko po co ? A wlasciwie - komu ?
Wiele moich postow to suche liczby,"masakrujace" "tezy" moich adwersarzy,poniewaz zawsze uczono mnie jednego. Jesli chcesz wyrazic swoja opinie,zwlaszcza na temat innych ludzi - to sprawdz,czy uzywasz faktow czy swoich wyobrazen. Jak uzywasz faktow - to Twoja opinia jest cenna i uzasadniona,jesli nie - to nie jest. Proste i logiczne. Jesli inteligentny czlowiek popelni blad - to wycofuje sie z niego,a jak jeszcze przeprasza,to to sie nazywa klasa. Czy w Twoim srodowisku jest inaczej ? Jesli tak - to wspolczuje.
Piszesz o pouczaniu,inni o ego czy arogancji... jednym slowem Twoim zdaniem nie ten poucza,ma wielkie ego czy jest arogancki,co pisze jakies tezy o braku atutow Wisly po 30 min grania,kiedy na ostatnich 10 meczow Wisla strzela 16 bramek,w tym 10 po 30 minucie ? Czyli ponad 60% ? Uwazasz to za niezwykle cenna opinie,a moja odpowiedz za pouczanie ? 
Jesli pisze facet,ze Wisla nie gra z klepki prostopadlych podan,i to mialoby byc dyskwalifikujace,a mimo to klub gra,strzela bramki,a co pokazal Michal Trela radzi sobie calkiem niezle.. No tak,ale najwazniejsze,ze kolega napisal,ze Wisla nie gra prostopadlych podan z klepki... Itd.,itp.
Sorry kolego,ja uwazam to za zwykle bzdury,na podstawie ktorych oceniany jest trener (a wcale raindog nie jest tu najgorszy,absolutnie nie !),i za przejaw wyjatkowej arogancji i wielkiego ego,ze koles zza klawiatury,ktory na dodatek przekreca fakty (najogledniej rzecz ujmujac) ma czelnosc publicznie podwazac kompetencje trenera. Nie wspomne o tym,ze ponoc tej druzynie kibicuje (choc nie jestem za propaganda sukcesu,bynajmniej)...
Zobacz,ilu tu ich jest,porownaj ich "analizy" do analizy takiego Michala Treli - i bedziesz znal moje stanowisko. Zauwaz przeciez,ze i Michal napisal o pewnych negatywach,a ja z niektorymi sie zgadzam.
Ale po coz mialbym Ci udowadniac,ze takze my,obroncy, mamy swiadomosc bledow Ramireza czy tego,ze druzyna nie gra porywajaco ? Wystarczy przeciez poczytac nasze posty z przeszlosci,zeby sie o tym przekonac.
Jak widac nie masz na to ochoty,wolisz tylko pisac ze do czegos lub kogos sie nie odnosimy,pomimo,iz sami moglibysmy to napisac wielokrotnie o naszych polemistach.
Ach,polemistach... Problem polega na tym,ze czesc z nich zablokowalem,bo szkoda mi czasu na ich czytanie. Tak jak w 1 poscie,tak w 5 nie przedstawiaja zadnych argumentow,konkretow - wiec uwazasz,ze bede tracil czas czytajac kolejne "odkrycia" ? Nie,mam ich zignorowanych i sa dla mnie niewidoczni,chyba,ze ktos ich cytuje. Ale wtedy takze nie jestem zainteresowany,poniewaz kazdy belkot mnie przeraza i po pewnym czasie trace ochote na czytanie tegoz. Byc moze omine wiec jakies Eppur si muove - pewnie moja strata ! 
|
Duzo masła maslanego i naprawdę warto się zastanowić, kto tu chce zaistnieć? Kto chce tu pouczac innych, bo czuje się od nich "ważniejszy". Masz magistra z wychowania fizycznego oraz przeszedłeś kurs trenerski?
Szczerze mówiąc, Twoka retoryka do mnie nie przemawia, bo wszem i wobec chwalisz się przytaczanymi faktami po czym... nie przedstawiasz żadnych faktów. Komentarz jest tu zbędny.
Szczerze mówiąc mam gdzieś to to jakiej grupy użytkowników mnie wrzucisz, ba, nawet powieka mi nie drgnie.
Mam czasem ochotę wymienić pogląd na jakiś temat i nie mam zamiaru wyrastać z tym do rangi "nauki", "doktoryzowania" bo forum to nie uczelnia, ani szkoła co chcesz udowodnić (?)
Przechodząc do meritum:
Kto śmiał się z Korony? Framat
Chcesz faktów, liczb? Tabela ekstraklasy za ostatni rok. Miejsce Wisły: 6+ lepiej punktujacy Górnik= miejsce 7. 1 wygrana w ok. 15 spotkaniach z czołówka ekstraklasy. W tym sezonie 1 gol po ok 90 rzutach różnych. Fatalne obrony SFG. Często nieuzasadniona rotacja (vide Ze Manuel, Balaniuk z samolotu do 1 składu- spalenie pilkarza) - 25 zawodników zagrało już u nas w 1 składzie w tym sezoniem. Dla porównania Górnik - 14 graczy. Co za tym idzie ponadprzecietna ilość kontuzji. Średnio 30% składu się leczy.
I nie, nie namawiam do natychmiastowego zwolnienia Ramireza. Niech dogra rundę. 3 ciekawe spotkania sa przed nami i
jeśli okaże się, że sobie nie poradził (mniej niz 7 punktów) to warto aby zarząd się zastanowił nad jego przyszłością. Jeśli nie ma lepszego kandydata w naszym zasięgu finansowym to też trudno, aby podejmować jakiekolwiek ruchy - tego natomiast nie wiem.
Życzę udanego wyjazdu i mam ogromna prośbę używaj interpunkcji i kończ zdania spacja, bo się tego czytać nie da.