Wyświetl pojedynczy post
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2017, 22:33
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
I ja się z tym zasadniczo zgadzam. Uważam go za kiepskiego bramkarza, który się nieco poprawił ostatnio - w dużej mierze na fali pewności siebie po kilku niezłych występach.
Po prostu nie mogę zrozumieć, jak można po kilku niezłych meczach nosić kogoś na rękach, a następnie, po jednym złym, chcieć go wyjebać na zbity pysk. Histeria jakaś. Jakem baba, nie rozumiem.
Nie wiem czy ktoś go nosił na rękach.. Przynajmniej ja nie odczuwam tego żeby wśród kibiców Wisły zmienił się choć na chwilę obraz Buchalila w naszej drużynie.

Kuriozalne jest to, ze tego bramkarza miało nie być w drużynie na ten sezon a teraz gra wszystkie mecze.
Fakty natomiast są takie, Buchalik nie wybronil nam żadnego meczu. Owszem odbijal strzały, z większym lub mniejszym szczęściem coś tam obronił - jednak nie było chyba meczu w którym by od deski do deski zagrał poprawny mecz i do tego wyciągnął np jakąś sytuację sam na sam albo uratował Wiśle wynik.
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że dobra drużynę się buduje od tylow. Buchalik nie jest dobrym bramkarzem - a przede wszystkim nie daje nam spokoju w grze. Obrońcy nie czują spokoju gdy np źle wyskocza do piłki bo wiedzą że Buchalik nie uratuje ich, wydaje mi się ze miedzy innymi stąd też tyle chaosu i poplochu przy stałych fragmentach.
Bramkarz powinien mieć jaja, powinien umieć krzyknąć, jak trzeba to i opierdilic obrońców. Powinien mieć silny charakter. Nie rozumiem jak bramkarz, który w polu karnym może posługiwać się rękoma boi sie wychodzić do dośrodkowan.

Mieliśmy dużo szczęścia, że po różnym nie straciliśmy bramki z Pogonią. Nie mieliśmy szczęścia z Nieciecza i Górnikiem przy różnych i to jest moim zdaniem zasługa Buchalika. Dobry bramkarz by po prostu to wybił, wypiastkowal, przepchnal zawodnika drużyny przeciwnej, który mu przeszkadza..

Liczę, że od meczu z Wisłą Płock grać zacznie hiszpański bramkarz. Jeśli zagra Michał Buchalik to będę trzymał kciuki żeby udowodnił, że się mylę i ze potrafi jednak dać dużo drużynie.
Licze również, że nasza kochana drużyna wygra, nieważne jak. Licze na 3 punkty. W przerwie zimowej będzie czas na zgrywanie drużyny i budowanie lepszego stylu.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 06.12.2017 o godz. 22:39.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując