Prezydentowa napisał(a):

I ja się z tym zasadniczo zgadzam. Uważam go za kiepskiego bramkarza, który się nieco poprawił ostatnio - w dużej mierze na fali pewności siebie po kilku niezłych występach.
Po prostu nie mogę zrozumieć, jak można po kilku niezłych meczach nosić kogoś na rękach, a następnie, po jednym złym, chcieć go wyjebać na zbity pysk. Histeria jakaś. Jakem baba, nie rozumiem.
|
Nie wiem czy ktoś go nosił na rękach.. Przynajmniej ja nie odczuwam tego żeby wśród kibiców Wisły zmienił się choć na chwilę obraz Buchalila w naszej drużynie.
Kuriozalne jest to, ze tego bramkarza miało nie być w drużynie na ten sezon a teraz gra wszystkie mecze.
Fakty natomiast są takie, Buchalik nie wybronil nam żadnego meczu. Owszem odbijal strzały, z większym lub mniejszym szczęściem coś tam obronił - jednak nie było chyba meczu w którym by od deski do deski zagrał poprawny mecz i do tego wyciągnął np jakąś sytuację sam na sam albo uratował Wiśle wynik.
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że dobra drużynę się buduje od tylow. Buchalik nie jest dobrym bramkarzem - a przede wszystkim nie daje nam spokoju w grze. Obrońcy nie czują spokoju gdy np źle wyskocza do piłki bo wiedzą że Buchalik nie uratuje ich, wydaje mi się ze miedzy innymi stąd też tyle chaosu i poplochu przy stałych fragmentach.
Bramkarz powinien mieć jaja, powinien umieć krzyknąć, jak trzeba to i opierdilic obrońców. Powinien mieć silny charakter. Nie rozumiem jak bramkarz, który w polu karnym może posługiwać się rękoma boi sie wychodzić do dośrodkowan.
Mieliśmy dużo szczęścia, że po różnym nie straciliśmy bramki z Pogonią. Nie mieliśmy szczęścia z Nieciecza i Górnikiem przy różnych i to jest moim zdaniem zasługa Buchalika. Dobry bramkarz by po prostu to wybił, wypiastkowal, przepchnal zawodnika drużyny przeciwnej, który mu przeszkadza..
Liczę, że od meczu z Wisłą Płock grać zacznie hiszpański bramkarz. Jeśli zagra Michał Buchalik to będę trzymał kciuki żeby udowodnił, że się mylę i ze potrafi jednak dać dużo drużynie.
Licze również, że nasza kochana drużyna wygra, nieważne jak. Licze na 3 punkty. W przerwie zimowej będzie czas na zgrywanie drużyny i budowanie lepszego stylu.