Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2017, 17:38
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, co ty mi wklejasz. Ja Ci mówię jak jest w Polsce. Komisja Sędziowska, czy ja ona się zowie, określa wytyczne dla arbitrów, które obowiązują w naszym kraju. Każdy kraj ma swoje wytyczne(ostatnio była kontrowersja w LM, bo sędzia się pomylił i chyba zastosował wytyczne ze swojego kraju , albo w LE, już nie pamiętam). Napisz mail do nich(polskiego organu) i się dowiesz. Jak oglądasz inne ligi, to byś o tym wiedział. Była o tym dyskusja m. in. na Eleven, jeśli chodzi o La Liga.

Ja z Tobą nie będę dyskutował, bo tworzysz dziwne tezy. Możemy się założyć o 1 tys. zł w/s tego zagrania ręką. Chociaż jak nie uznajesz opinii polskich arbitrów, to nie wiem kto mógłby wyłożyć Ci te przepisy .

Aaa i żeby nie było. Tutaj masz wyciąg z polskich zaleceń:
II.b Piłka oczekiwana z dalszej odległości
1. W przypadku piłek lecących z dalszej odległości w kierunku zawodnika, który jest tego świadomy, każdy kontakt jego ręki z piłką będzie uznany za rozmyślny.
2. W przypadku nieudanej próby zagrania takiej piłki (tzw. kiks) jakikolwiek kontakt ręki z piłką po tej nieudanej próbie będzie uznany za rozmyślny

Możemy już udać się po moje 1 tys. zł ?
Nie. Chyba,ze zakladasz sie z samym soba.
Co do pierwszej czesci nie mam ochoty niczego tu tlumaczyc.
co do drugiej :
tu Pan Przesmycki :

http://www.sport.pl/pilka/10,82382,1...e&pId=32733121

Zwroc uwage na tlumaczenie o kiksie i oczekiwanej pilce.teraz strzal jest moze i oczekiwany,ale Arsenic chce odbic pilke piersia,kiksuje w tym zagraniu i pilka odbija sie od jeg naturalnie ulozonej reki. .A wiec rzeczywiscie,masz racje,obrys ciala jest powiekszony,dla mnie jednak zawodnik kiksuje,wg przepisow ktore przytaczasz bez wzgledu na wszystko jest karny,wg Przesmyckiego jest to kiks (bo pilka jest oczekiwana,ale jest kiksem,czyli wystepuje chec zagrania inna czescia ciala,przez przypadek i bez szans reakcji zawodnika) - to karnego nie ma.
Wiec zwracam honor,bo jesli rzeczywiscie wprowadzono tak durny przepis i interpretacje teraz (film Przesmyckiego z 2016 r),ktora jedyna co precyzuje,to to,ze przy pilce oczekiwanej (przy strzale) kazdy kontakt bedzie reka umyslna,to w zasadzie nie wiem,co napisac,ale z kazdym rokiem mafia sedziowska pograza sie coraz bardziej.

Uczciwie zwracam honor,kierowalem sie wczesniejszymi informacjami.
You'll never know...
Odpowiedz cytując