raindog napisał(a):

Już kiedyś razem sprawdzaliśmy Twoje umiejętności formułowania dowodów i pewnie pamiętasz, że nie wyszło Ci to najlepiej.
Fragment, do którego się odniosłeś, to było tylko delikatne danie do zrozumienia, że większość zwolenników Kiko to ludzie, którzy w zasadzie są poza dyskursem merytorycznym (nie rozumieją na czym polega krytyka ich ulubieńca), stąd praktycznie na chwilą obecną nie ma sportowych argumentów przemawiających za pozostawieniem Kiko na rundę wiosenną. Nie ma, bo nikt nie potrafi odnieść się do krytyki; nie ma, bo nikt takich nie formułuje.
|
O ile dobrze pamiętam to źle pamiętasz.
Zwolennicy Kiko są poza dyskursem merytorycznym => brak argumentów sportowych za pozostawieniem Kiko.
Po pierwsze to, że wiele z osób nie zgadza się z Twoim punktem widzenia nie oznacza że go nie rozumieją. Masz cały temat argumentów za i przeciw. Niektóre odnoszą się do postawionych przez Ciebie tez. Twój problem polega na tym, że masz zbyt wysokie mniemanie o swojej inteligencji i nie bierzesz ich nawet pod uwagę. Fakt oceny trenera poprzez ocenę jego (rzekomych) zwolenników jest kuriozum które Ci wytknąłem, ale jak widać nie załapałeś. Nawet jeśli wszyscy jesteśmy tutaj ledwie piśmiennymi imbecylami nie umiejącymi czytać ze zrozumieniem i odnieść się do krytyki trenera ma się to nijak do oceny jego drużyny. Te kryteria to punkty, miejsce zdobyte na koniec sezonu, ilość zawodników wypromowanych żeby sprzedać ich z zyskiem, ilość widowni na trybunach w stosunku do możliwości finansowych klubu i poziomu oraz formy posiadanych zawodników.
Być może ludzie nie podejmują z Tobą dyskusji ponieważ zachowujesz się irytująco (o czym wspomniałem) nie wyróżniając się absolutnie niczym in plus? Żadnych ciekawych obserwacji, masa ogólników bez cienia stopniowania plus spora dawka jadu. Nie jesteś nawet zabawny. Nie wiem czego oczekujesz od bywalców tego forum, ja konsekwentnie Cię olewałem do czasu aż palnąłeś bzdurę wiążąc ocenę trenera z postami na forum. Błąd, jak widać. Dałem się wypuścić.
Dzielenie forum na zwolenników Kiko i jego przeciwników świadczy przede wszystkim o Twojej miałkości intelektualnej. Między stwierdzeniem, że nie ma sensu teraz zmieniać trenera i zauważaniu konkretnych braków w składzie a bycia czyimś zwolennikiem jest jednak różnica. Zwłaszcza jeśli się weźmie pod uwagę ryzyko związane ze zmianą trenera w trakcie sezonu.
Być może dla Ciebie naszym podstawowym problemem jest beznadziejny trener, tak to wygląda z Twoich postów. Rzeczywistość jest o wiele bardziej złożona, co jest stwierdzeniem banalnym, ale co zrobić, jesteś o wiele mniej bystry niż starasz się pokazać. Nie stawia Cię to poza dyskursem merytorycznym (nie jestem aż takim bucem, trochę się wyrobiłem przez ostatnie lata), ale gdybyś poczytał ze zrozumieniem kilka postów (nie moich) być może znalazłbyś jakiś punkt zaczepienia do dyskusji (nie ze mną).
Kończąc temat - jestem znany na tym forum z wielu rzeczy, ale na pewno nie z bycia miłym, szacunku do innych i ogólnej kultury dyskusji. Skoro nawet mnie zacząłeś działać na nerwy i uznałem Cię za osobnika z którym nie warto dyskutować - sugeruję zastanowić się co chcesz tutaj osiągnąć i czy wybierasz najlepsze ku temu metody.